Oto kiralama işi yapan Cem Atalmış'ın müşterisi Deniz T., inşaat halindeki bir binadan yatırım amaçlı daire almayı teklif etti. Cem Atalmış da müteahhit ile görüşüp, 60 bin lira peşinat verip daireyi almak için anlaşma yaptı. Deniz T., bir süre sonra müteahhitte giderek, "Daireyi almaktan vazgeçtik" diyerek parayı geri aldı. Durumdan haberi olmayan Cem Atalmış, farklı zamanlarda daire için Deniz T.'e 60 bin TL daha ödedi.
 OTOMOBİL TERK EDİLMİŞ OLARAK BULUNDU
 İnşaat bitmesine rağmen daireyi teslim alamayan Cem Atalmış, 21 Mart günü konuşmak için Deniz T. ile buluştu, o günden sonra da kendisinden haber alınamadı. Cem Atalmış'ın 2 cep telefonuna da ulaşamayan eşi Esma Atalmış, polise kayıp başvurusunda bulundu. Polis, Cem Atalmış'ın otomobilini kaybolduktan 2 gün sonra mezarlıkta terk edilmiş olarak buldu. 
 Cem Atalmış'ın öldürüldüğünü düşünen Cinayet Bürosu ekipleri, Deniz T.'nin peşine düştü. Mobese ve işyerlerine ait güvenlik kameralarının kayıtlarını toplayan ekipler, Cem Atalmış'ın aracının en son Karaisalı yönüne gittiğini, bir süre sonra da başka bir sürücü tarafından Adana'ya getirildiğini belirledi.
 İTİRAF ETTİ, CESET ÇIKARTILDI
 Cinayet Bürosu dedektifleri, Karaisalı bölgesinde Atalmış'ın cesedini ararken, Deniz T.'nin amcasının oğlu Mehmet Tekin'in de olaya karıştığı ortaya çıktı. Ekipler Mehmet Tekin'i, Silivri'de saklandığı eve operasyon düzenleyerek yakaladı. Adana'ya getirilen Mehmet Tekin, Cem Atalmış'ı öldürdüklerini ve cesedini gömdüklerini itiraf etti. Cem Atalmış'ın cesedini gömüldüğü yerden çıkardı. Cem Atalmış'ın cenazesi, yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.
 KUZENİNİ SUÇLADI
 Adana Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan demir doğrama ustası Mehmet Tekin, kuzeni Deniz T.'yi suçlayarak, "Cinayeti kuzenim işledi" dedi. Çapraz sorguya alınan Mehmet Tekin, "Deniz beni aradı, onun otomobili ile bir alışveriş merkezine gittik. Yemek yerken bir kaç kez masadan kalkıp telefonla konuştu. Ardından da Cem geldi. Cem'in otomobili ile ormanlık alana gittik. Arabadan indiler, tartışıyorlardı. Sonra Deniz, sopa ile Cem'e vurmaya başladı, ben korkmuştum. 2 el silah sesi duydum, başımı eğip bakamadım. Sonra 2 el daha silah patladı, baktığımda Cem yerde yatıyordu. Deniz'in yanına gittim, beni zorladı, cesedi gömdük. Sonra da Cem'in arabasına binip Adana'ya döndük" dedi. 
 Tekin'in sorgusu sürerken Deniz T. ise aranıyor.

Kaynak:Vatan