Adana Valisi Mustafa Büyük, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve beraberindeki heyetin “Engelliler Haftası” kapsamında gerçekleştirdikleri ziyarette anlamlı mesajlar verdi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İsmail Kılıç ve beraberindeki heyet, Engelliler Haftası dolayısıyla Vali Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret etti.
Adana Kent konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ile engelli vatandaşların da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İsmail Kılıç, engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ve hafta boyunca engellilerin yaşadıkları sorunlar ve beklentilerin ayrıntılı bir şekilde dile getirileceğini ifade etti.
Engelliler Haftası dolayısıyla kendisini ziyaret eden heyet üyeleri ile sohbet eden Vali Mustafa Büyük ise konuşmasında, engellilerin sorunlarının çözümünde en önemli unsurun, konunun mümkün olduğunca gündemde tutularak toplumsal farkındalık oluşturmak olduğuna dikkat çekti.
"TOPLUMUN TÜM KATMANLARI BU KONUDA DUYARLI OLMALI"
Engelli vatandaşlara sahip çıkmanın önemli bir insanlık görevi olduğunu vurgulayan Vali Büyük, “Engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamda karşılaştıkları sorunların çözümü için, kamu kurum ve kuruluşlarından sivil toplum örgütlerine kadar çok geniş bir katmanda toplumun tüm kesimleri duyarlı olmalı. Engelli vatandaşlarımızın daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürebilecekleri bir ortam hazırlanmasında, sorunların çözümüne samimiyetle yaklaşılmalı ve duyarlı olunmalı. Ülkemizde son yıllarda engelli vatandaşlarımızın sıkıntıların çözümü noktasında gösterilen gayretler sevindirici boyutta ancak engelli vatandaşlarımızın her türlü sorunlarının çözümü için elimizden gelen tüm gayreti göstermeliyiz. Bu ziyaret vesilesiyle, Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızın daima yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum“ şeklinde konuştu.