ARTVİN (AA) - Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, sokak hayvanlarının toplanmasında ve bu hayvanların bakımı konusunda hassas davranıldığına vurgu yaparak, "Artvin Belediyesi sokak hayvanlarının düşmanı değil, dostudur" dedi.

Yazan, yaptığı açıklamada, basında belediyeyle ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, sokak hayvanlarının kesinlikle öldürülmediğini hastalıklı olan hayvanların belediyenin kendi ekipleri tarafından iğne kullanılmadan yakalanarak Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğünde bakım ve kontrolleri yaptırıldıktan sonra tekrar sokağa bırakıldığını belirtti.

"Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocatepe’nin de kesin talimatı olan sokak hayvanlarına eziyet edilmemesi, öldürülmemesi ve tutsak tutulmamasıdır" diyen Yazan, şunları kaydetti:

"Bizim de zaten insani olarak dilsiz savunmasız bir canlıya eziyet etmemiz inancımıza terstir. Belediyemiz uygulamasında, sokak hayvanları özellikle başıboş köpekler öldürülmemektedir. Hayvanlar toplanıp ormanlık veya çöplük alanlara terk edilmemektedir. Vatandaşların yoğun şikayetleri doğrultusun da sokaktaki hastalıkları hayvanları insani şekilde yakalayıp pikapla Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğünde bakım ve kontrolleri yaptırmak için götürüyoruz. Aşısı ve bakımları yapıldıktan sonra tekrar sokağa bırakıyoruz. Herhangi bir belediye yetkilisinin sokak hayvanlarına ve özellikle köpekleri öldürme, toplayıp Şehir dışına terk etme şeklinde bir talimat vermeleri mümkün değildir. Aksine şehrimiz de son zamanlar da sokak hayvanlarının arttığını görmekteyiz. Bunların sebebi de çevre ilçeler ve illerden getirilen hayvanlardır. Artvin Belediyesi sokak hayvanlarının düşmanı değil, dostudur."