Kastamonu Belediyesi zabıta ekipleri ile Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde dilencilere göz açtırmadı.
Kalabalığın en çok yaşandığı bölgelerde, cuma namazı öncesi ve sonrasında dilenci çalışması yapan zabıta ile emniyet ekipleri, dilencilere rahat vermedi. Ortak bir çalışma yapan polis ile zabıta ekipleri, dilencileri iş üzerinde yakalayarak bekleyen araçlara bindirdi. Kalabalığın en çok yaşandığı caddeleri gezen ekipler, burada dilencileri toplayarak ekip otosuna bindirdi. Bu esnada bir dilenci, ekiplere direnerek ekip otosuna binmek istemedi. Bozuk para olan çantasını alan zabıta ekiplerine de tepki gösteren dilenci, “Neden böyle yapıyorsunuz” diyerek ekiplere direndi. Ekipler, güçlükle dilenciyi ekip otosuna bindirdi.
Dilenciler, Kastamonu Belediyesi Dilenci Toplama Merkezi’ne götürülürken, bu arada zabıta ekipleri tarafından dilencilere Kabahat Kanunu’na göre cezai işlem uygulandı.
Öte yandan Kastamonu Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Nasrullah Meydanında stant açıldı. Burada ekipler, cami cemaatine broşür ve el ilanı dağıtarak vatandaşları dilencilere, sahte para olaylarına, hırsızlık ve dolandırıcılık konularına karşı uyardı. Ayrıca vatandaşların sorularını cevaplandıran ekipler, vatandaşları bilgilendirerek, olası bir durumda vakit kaybetmeden 155’i aramalarını veya karakola giderek şikayette bulunmalarını istedi. Zabıta ve emniyet güçlerinin dilencileri toplayarak ekip otosuna bindirmeleri, esnaf ve vatandaşlardan destek buldu.