Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Serik’in Demirciler Mahallesi Yörüklerinin teşekkür ziyaretinde “Biz, Yörük çadırının olduğu her yerde varız” dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Serik ilçesine bağlı Demirciler Mahallesi Yörüklerinin kurduğu ve Demirciler ve Çevre Köyleri Kalkındırma, Tanıtma, Yardımlaşma ve Yayla Turizmini Geliştirme Derneği (DEKAD) başkan ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

Dernek üyeleri 2014 yılında kurulan DEKAD’ın Demirciler ve çevresinde sosyal, kültürel ve ekonomik hayatı canlandırıp, yayla turizmine açılmasını teşvik ederek, el sanatları, organik tarımı teşvik etmek amacıyla kurulduğunu aktardı. Bu çerçevede doğa yürüyüşlerinden yayla şenliklerine pek çok etkinlik gerçekleştirdiklerini kaydeden DEKAD Yönetim Kurulu üyeleri, Haziran ayında geleneksel olarak düzenledikleri Andız Dibi Şenlikleri’ne desteklerinden dolayı Başkanı Uysal’a teşekkür etti.

Başkan Uysal, bir bölgenin, bir mekanın iyiye doğru değişmesinin birincil şartının orada yaşayanlar ya da oraya gönül vermiş insanlar tarafından sahiplenilmesi olduğunu belirterek, “Bunu gerçekleştirdiğiniz için asıl ben size teşekkür ederim. Biz, Yörük çadırının olduğu her yerde varız. Herhangi bir teşekkür beklemeden bunu yaptık” dedi.