Her yıl olduğu gibi okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte kayıtları alınmaya başlanan yaz spor okullarında tahmin edilen kontenjanın üzerine çıkıldığı bildirildi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, toplam 40 branşta eğitim verilen dallara olan ilginin beklenenin üzerinde olduğu ifade edildi.
2015 yılı yaz spor okullarına her yıl olduğu gibi okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte kayıt alınmaya başlandığını açıklanmıştı. Kayıtları Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu üzerinde bulunan İl Spor Merkezleri kayıt bürosunda yapılan spor okullarında en fazla ilgi gösterilen branşların basketbol, yüzme ve futbol olduğu ifade edildi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, tüm branşlara 05 - 18 yaş grubu çocuk ve gençlerde branş aktivitelerine katılanların sayısının geçen yıllara göre daha fazla olduğu belirtildi. Yaz spor okulları, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün yeni tesislerini faaliyete sokmasıyla birlikte kayıt yapılan branş sayısını 40’a çıkarmıştı.
Yaz spor okullarında yüzme branşı için aylık 50 TL alınırken, diğer branşlar ise ücretsiz. Ayrıca kursların, 12 branşta engelli çocuk ve gençlere de ayrı gruplar oluşturmak üzere faaliyetlerini sürdürdüğü ifade edildi.
Yaz spor okullarında açılacak branşlar ise şöyle:
Atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, bedensel engelliler atletizm, bedensel engelliler badminton, bedensel engelliler yüzme, bedensel engelliler atıcılık, bedensel engelliler taekwondo, bedensel engelliler güreş, bedensel engelliler badminton, bedensel engelliler masa tenisi, bisiklet, boks, cimnastik, futbol, görme engelliler yüzme, güreş, halter, hentbol, herkes için spor, hokey, işitme engeliler atıcılık, işitme engeliler taekwondo, işitme engeliler güreş, işitme engeliler badminton, işitme engeliler masa tenisi, izcilik, karate, kıck boks, masa tenisi, modern pentatlon, muay thai, okçuluk, özel sporcular masa tenisi, özel sporcular atletizm, özel sporcular voleybol, satranç, su topu, taekwondo, tenis, voleybol, vücut geliştirme ve yüzme.