Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin dağınık birimlerinde görev yapan Zabıta Daire Başkanlığı, MİA alanında 3 bin 200 metrekare kullanım alanı bulunan 3’ü yüzeyde, 2 katı da yer altında olmak üzere 5 kattan oluşan yeni binaya taşınacak.

Ankara Valisi Ercan Topaca ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eski sanayi bölgelerinin temizlenmesi amacıyla, Sanayi bölgesi içinde yer alan Merkezi İş Alanları (MİA) Kentsel Dönüşüm binasında yaptıkları toplantının ardından Zabıta Daire Başkanlığı’nın dağınık binalarda hizmet vermesi ele alındı. Büyükşehir Belediye bürokratlarının da yer aldığı toplantıda yapılan değerlendirme sonucunda Başkan Gökçek, MİA’ya ait zemin altı katlarıyla 5 kattan oluşan 3 bin 200 metrekarelik binanın Zabıta Daire Başkanlığı’na kiralanması için MİA A.Ş Başkanı Ali Gökşin ile anlaşmaya vardı.

Gökçek, binanın kiralanması ile ilgili gerekli prosedürün tamamlanmasıyla binada Zabıta’nın tüm birimleriyle ilgili gerekli işlemler ve tadilat yapıldıktan sonra dağınık haldeki Zabıta birimlerinin bir araya getirileceğini, böylece hem hizmet açısından hem de vatandaş açısından büyük rahatlık sağlanmış olacağını bildirdi.

Sıhhiye Hanımeli Sokak’taki binasında uzun yıllardır hizmet veren Zabıta Daire Başkanlığı’nın şu anda ayrı ayrı 4 binada hizmet vermeye çalıştığını kaydeden Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, “Başkanımız sağ olsun. Bizim için gerekli girişimlerini yaptığı yeni binada, dağınık haldeki yönetim Ana binamız, Ulaşım, Çevre ve Servis Araçları bölümlerimizi biraraya toplayarak daha verimli çalışma yapacağımız inancındayız" dedi.