TRT Okul ekranlarının ilgiyle izlenen yarışma programı Kripteks’le, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde büyük bir heyecan yaşandı.
Bu hafta finalistlerini Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde arayan renkli yarışma programının Yapımcı ve Yönetmeni Hasan Yıldız, Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy’u makamında ziyaret ederek, keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.
Türkiye’nin tüm üniversitelerinde öğrencilerle bir araya gelen Hasan Yıldız, geleceğin aydınları olan öğrencilerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Bilgi odaklı, eğlenceli ve rekabet dolu yarışmayla binlerce yıllık Anadolu tarihinin gelecek nesiller tarafından fark edilmesini amaçladıklarını söyledi ve pratik düşüncenin, bilgi ve hızlı hareket etmenin önemine değindi.
Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy ise Kripteks gibi hem zekaya hem de rekabete dayalı bir yarışmanın öğrencilere yarar sağlayacağını belirterek katılan tüm öğrencilere başarılar diledi.
Keyifli sohbetin ardından Kripteks elemelerine geçildi. Öğrenciler tarafından büyük bir heyecanla beklenen programın eleme çekimleri objektiflere coşkulu ve eğlenceli şekilde yansıdı. Bilgisine, kondisyonuna ve pratik düşünebilme becerisine güvenen aday yarışmacılar arasından Hatice Pınar Demir ve Hasan Bölükbaş Kripteks’te yarışmaya hak kazanan isimler oldu.
Elemeyi geçen öğrencilerin yarışacağı Kripteks 16 Ocak 2015 Cuma günü 23.00’te TRT Okul kanalından yayınlanacak.