Türkiye genelinde 12-18 Mayıs tarihleri arasında her yıl kutlanan Hemşireler Haftası Erzincan’da Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dörtyol Yerleşkesi’nde hemşirelere yönelik düzenlenen program ile kutlandı.
Düzenlenen kutlama programına Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Fatih Özçiçek, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dörtyol Yerleşkesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nurhan Sevim Güvercin, hastane çalışanları, doktorlar ve hemşireler katıldı.
Edinilen bilgiye göre düzenlenen kutlama programında 35 yıldır sağlık alanında çalışan ve bugüne dek hiçbir zaman rapor almayan Hemşire Gülistan Kutan Sağlık Bakanlığı tarafından yılın hemşiresi olarak seçildiği belirtildi.
Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dörtyol Yerleşkesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nurhan Sevim Güvercin düzenlenen program hakkında yaptığı açıklamada; “12-18 Mayıs tarihleri arasında Hemşirelik Haftası olarak kutlanıyor. Bizimde bu kapsamda etkinliklerimiz bir hafta boyunca devam edecek. Burada hemşire arkadaşlarımızı toplayıp bir araya geldik ama zaten normalde hep bir aradayız. Ayrıca Sağlık Bakanlığı bizden yılın hemşiresi seçimi konusunda aday istediler. Bizde çalışanlarımız arasında araştırdık ve 35 yıldır bu sektörde hizmet veren Hemşire Gülistan Kutan’ı seçtik. Burada 3 yıldır Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü yapmakta ve bir kere olsun rapor dahi almamış bir arkadaşımızdır. Hala daha 35 yıllık olmasına rağmen vardiyalı nöbet sistemi ile çalışıyor ve 3 yıldır da bir kere olsun halinden şikâyeti ettiğini görmedim. Çalışma ekip arkadaşlarını araştırdık, sorduk ve hepsi de çok memnunlar. Çalışma kişiliği ve karakterinden herkeste bu adaylığı tasdikledi. Bizde bu arkadaşımızı Bakanlığa aday olarak sunduk. Bakanlığımızda bu arkadaşımızı uygun gördü ve arkadaşımız Bakanlığa giderek oradaki birkaç programa katılıp geri döndü." dedi.
35 yıldır bu sektörde çalışan ve Yılın Hemşiresi seçilen Gülistan Kutan ise; “Beni böyle bir şeyle onurlandırıp seçtikleri için çok memnunum. Hastanemize 35 yıldır hizmet ettim. Daha önce idarecilik yapıyordum ve 12 yıldır da Psikiyatri Bölümünde çalışıyorum. Servisimden çok memnumun ve çalışmayı çok seviyorum. Bu süreyi 40 yıla kadar da tamamlayabilirim. Sağlık Bakanlığına da böyle bir etkinlikle bana yılın hemşiresini uygun gördükleri için teşekkür ediyorum. 2 günlüğüne Bakanlığımız bizi misafir etti. Başhekimiz Fatih Özçiçek’e, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Sevim Güvercin’e çok teşekkür ederim. 35 yıllık hizmet hayatımda da zaten böyle bir şey bekliyordum.” dedi.