İSTANBUL (AA) - Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın bu yılın ilk 6 ayındaki net karı 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 35,9 artarak 349 milyon TL'ye ulaştı.

Kuveyt Türk Katılım Bankası, 2017 yılının ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, banka, yılın ilk yarısında net karını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 35,9 artırarak 349 milyon TL rakamına ulaştı.

Kuveyt Türk'ün yılın ilk yarısında toplanan fon büyüklüğü, 2016 yıl sonuna göre yüzde 14,2 arttı ve 36,4 milyar TL oldu. Bankanın kullandırdığı fon büyüklüğü ise yüzde 13,3 artışla 33,9 milyar TL'ye ulaştı. Toplam aktiflerini 52 milyar TL'ye çıkaran Kuveyt Türk, öz varlıklarını ise 4,3 milyar TL'ye yükseltti.


- "2017'de konumumuzu güçlendireceğiz ve katma değer sağlamayı sürdüreceğiz"


Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, ilk yarı verilerine ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

"2017'nin ilk yarısında net karımızı yüzde 35,9 artırarak büyümemizi sürdürüyoruz. Faizsiz bankacılık ilkemiz doğrultusunda teknoloji odaklı ve inovatif bankacılık anlayışımızla müşterilerimize özellikle dijital kanallarda farklılaştırılmış bir müşteri deneyimi sunmak için çalışıyoruz.

Ayrıca KOBİ ve ticari segment müşterilerimize yönelik leasing, proje finansmanı ve dış ticaret finansmanı alanlarında ürün, hizmet ve süreçlerimizi sürekli geliştiriyoruz."

Uyan, Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı kredilerin ekonomik aktivitenin canlanmasında önemli bir rol üstlendiğine işaret ederek, bu kredileri önemsediklerini vurguladı.

Yılın ilk 6 ayında KGF mekanizmasını etkin bir şekilde kullanarak KOBİ'lere destek vermeyi sürdürdüklerini dile getiren Uyan, şunları kaydetti:

"Yılın geri kalanında da operasyonel mükemmelleşme, dijitalleşme, otomatize edilmiş süreçler ve karar destek sistemleriyle verimlilik odağımızı artıracağız. Belirsizliğini koruyan küresel konjonktüre rağmen 2017 yılının, sektördeki konumumuzu güçlendirdiğimiz ve ekonomimize katma değer sağlamayı sürdürdüğümüz bir yıl olacağına inanıyoruz."