Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın koordinesinde hayata geçirilen Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne 81 ilden 20 binin üzerinde genç katılarak ecdadını anacak. Ayrıca aynı gün 81 ilde de gençler yürüyüş yaparak ecdadına bağlılığını gösterecek.
“100. yılında Sarıkamış; Asım’ın nesli, asrın yürüyüşünde; gök Allahu Ekber, yer Allahu Ekber” sloganıyla düzenlenecek Sarıkamış şehitlerini anma programında binlerce genç, 2-5 Ocak tarihleri arasında ecdadımızın gösterdiği büyük fedakarlığı yüreklerinde yaşayacak. Yurdun dört bir yanından 4 Ocak’ta Sarıkamış’a gelecek olan 20 bini aşkın genç, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katılacağı Kızılçubuk-Sarıkamış yürüyüşünde yer alacak. 8 buçuk kilometrelik tarihi yürüyüşte Kars’tan 3 bin 500, Erzurum’dan 2 bin, Ağrı, Iğdır, Ardahan’dan biner gencin yanı sıra 50 atlet, 30 judocu, 50 kayakçı ve bin izci yer alacak. Yürüyüşün ardından Türk Hava Kuvvetleri tarafından Solotürk gösterisi gerçekleştirilecek. Aynı anda 81 ilde yapılacak yürüyüşlerle de Sarıkamış şehitleri anılacak.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bugün şehit ve gazi aileleri onuruna verdiği yemekle başlayan etkinlikleri, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Mevlid-i Şerif programı, Sarıkamış Anadolu Lisesi öğrencilerinin meşaleli yürüyüşü takip edecek. Programın ikinci günü etkinlikleri, Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı kardan heykeller ve resim sergisi ile başlayacak. Bakan Çağatay Kılıç’ın açılış konuşmasının yanı sıra “Sarıkamış Harekatı” konulu panel, tiyatro gösterisi ve Uğur Işılak ile Orhan Çakmak’ın katılacağı ağıt programı gerçekleştirilecek.