Geçtiğimiz sezon La Liga şampiyonluğunu Real Madrid'e kaptıran Barcelona, yeni sezona iddialı girmeyi hedeflerken Katalan ekibinin kadro yapılanması da yavaş yavaş şekillenmeye başladı. 

İspanyol basınında yer alan habere göre; gelecek hafta yeni sezon çalışmalarına başlayacak olan Barcelona'da, gelecek sezon kadroda düşünülmeyen isimler belli oldu. Listede milli futbolcu Arda Turan da var...

Arda Turan ile birlikte Barcelona'nın Munir El Haddadi, Thomas Vermaelen, Sergi Samper ve Douglas Pereira'yı yeni sezon planlarında düşünmediği ve bu oyunculardan kendilerine kulüp bulmasının istendiği belirtildi. Bu 5 oyuncunun takım bulana kadar Barcelona ile kampa katılacağı ifade edildi.

Yeni sezon planlarında yer almayan 5 oyuncu içerisinde en büyük bonservisin Arda Turan'dan beklendiği ancak geçtiğimiz sezon vasat bir performans göstermesi nedeniyle 30 yaşındaki oyuncuya ilginin az olduğu haberde yer alan diğer bilgiler arasında. Arda Turan'ın da 2020'ye kadar sözleşmesi olması nedeniyle acele etmediği ve önceliğinin Barcelona'da kalmak olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz sezon Barcelona formasıyla 30 maça çıkan 30 yaşındaki Arda Turan, 13 gol atıp 7 asist yaptı. Milli oyuncuya Çin takımlarından astronomik teklifler geldiği ancak Arda'nın Çin'e transfer olmayı düşünmediği iddia edilmişti.

Kaynak:Mynet