İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Anıl, “Annelerin feryatlarının durdurulması, barış sürecinin devamı için çok önemlidir” dedi.
Yaptığı açıklamada, PKK tarafından dağa kaçırılan çocukların bırakılmasını istediklerini belirten Anıl, “Analar ağlamasın. Uzun süredir ülkede karşılıklı bir çatışmanın yaşandığı büyük acıların yaşandığı bir ortamda bir kısım insanların dağlarda bir kısım insanların şehirlerde halkın çocuklarının birbirine kırdırıldığı bir süreç yaşadık.
Son dönemlerde çatışmazlık sürecinin başlaması barış havasının oluşması olumlu bir atmosfer oluşturmuştur. Bunu da halkın büyük bir oranda benimsediği ve uzun zamandır bu ülkede insanların barışa ve huzura olan susamışlığını ortaya koymuştur. Bu ülke barışı ve huzuru için son derece önemli ve olumlu bir gelişmedir. Ancak son dönemlerde çocukların kaçırıldığına ilişkin anne ve babaların yüreğinde çok büyük acılar oluşturmuştur. Anne ve babaların tek isteği çocuklarının yuvalarına dönmeleridir. Bu ailelerin feryatlarının durdurulması barış sürecinin devamı için çok önemlidir. Annelerin bu süreçte barışa sahip çıkmaları takdire şayan bir davranıştır. Biz MAZLUMDER olarak dağlarda çocuk istemiyoruz. Çocuklar ailelerine kavuşmalıdır. Çocukların yeri ailesinin yanıdır“ ifadelerini kullandı.