24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Safranbolu ilçesinde tören düzenlendi.
Misak-ı Milli Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törenler Sunal Tülbentçi Öğretmen Evinde devam etti.
Sunal Tülbentçi Öğretmen Evindeki programa, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Alkan, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Özcan Emekli Öğretmenler Derneği, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, anlamlı ve güzel bir günde birlikte olduklarını ifade ederek, “Bizleri yetiştiren, geleceği imar eden her cumhurbaşkanın bile sahip olduğu öğretmenlerin anıldığı, değerlerin ifade edildiği güzel bir günde beraberiz. Şeyh Edebali olmasaydı Osman Bey olmazdı, Akşemsettin olmasaydı, Fatih İstanbul’u henüz fethetmeyecekti, Ebusuud Efendi olmasaydı Kanuni Sultan Süleyman o muhteşem imparatorluğu dünyanın en büyük gücü haline getirememiş olacaktı. Yine bizlerin bugünlere gelmesinin neticesi mutlaka öğretmenlerimizdir” dedi.
Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ise, “Öğretmenlerimiz her mesleğin meslektaşı olarak görmekteyiz. Çünkü her mesleğin yine eğitimini veren her mesleğin kazanılmasında ve hayata yansıtılmasında öğretmenlerimiz vardır. Öğretmenin malzemesi insandır. Elindeki kaynağı insan ve insanı eğitmek, insanı belli bir kıvama sokmak, insanı yaşadığı toplumda belli bir yere getirmek zor bir iştir. Hepimiz bir anne ve babayız ya da adayıyız. Bizler çocuklarımızın eğitiminde zorlanırken, öğretmenlerimiz hepsi ile meşgul olmaktalar. Yani öğretmenler hem anne baba olmak zorunda hemde çocuklarımızın her şeyi ile ilgilenmek zorunda kalıyorlar. Bunun yanında çocuklarımıza güzel örnek olmak zorundalar. Çünkü çocuklarımızın en başta hayran kaldığı bire bir irtibat kurduğu öğretmeni var. Günümüz çağı hızla gelişmekte, hızla kendini yenilemektedir. Öğretmenlerimiz de bunu takip edip, hem çocuklara anlatmak hem de bunları ülkemizin gelişmesi, daha iyi yerlere gelmesi için çalışmaktadır. İşte bunları sayarken bizler bile yoruluyoruz. Bu anlamda öğretmenlerimize çok görev düşüyor. Şu da var bu kadar zor bir görev, bu kadar meşakkatli bir vazife ancak sevgi ile yapılabilir. Gerçekten öğretmenlerimiz bizler için çok değerli ve kutsaldır. Ben tekrar bu güzel günde öğretmenlerimizin öğretmenler gününü canı gönülden kutluyorum”dedi.
Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen öğretmenler ve öğrenciler arası, öğretmen konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.