Ezgi ÇAPA / İstanbul () - 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun bağlantı yollarının imar planlarına işlenmesine ilişkin meclis oturumu öncesinde, Kuzey Ormanları Savunması üyesi bir grup, İBB önünde sessiz eylem yaptı.



İstanbul'un kuzeyindeki ormanlık bölgede yapımı devam eden Kuzey Marmara Otoyolu'nun bağlantı yollarına ait 1/5 bin ölçekli imar planları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oyçokluğu ile kabul edildi. Böylelikle yapımına 2013 yılında başlanan ve inşaatı devam eden 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun, Çekmeköy ve Beykoz İlçeleri Tem Bağlantısı, Başakşehir İstoç Bağlantısı, Paşaköy ve Sancaktepe Kavşakları planlara işlenmiş oldu. CHP grubunun olumsuz oy kullandığı oturumda, konuya ilişkin bir tartışma yaşanmadı. Aynı hattın Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde bulunan bağlantı yollarına ilişkin 1/5 bin ölçekli imar planı, tartışmalar eşliğinde 20 Temmuz 2015 tarihinde yine oyçokluğu ile kabul edilmişti.

SESSİZ EYLEME GÜVENLİK BARİKATI



Kuzey Marmara Otoyolu'nun bağlantı yollarına ilişkin imar planı değişikliğinin görüşüldüğü İBB önünde, Kuzey Ormanları Savunması'na bağlı bir grup eylem yaptı. İnşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği Kuzey Ormanları'ndan getirdikleri ağaç gövdelerini İBB binası önüne koyan eylemciler, "Biz bu ağacı taşıdık, Siz vebali taşıyamazsınız" yazılı pankart açtı. Pankarta müdahale eden güvenlik görevlilerine CHP'li Meclis üyeleri müdahale etti. 4 kişinin sessizce pankart açtığı eylemde, yaklaşık 10 kişilik güvenlik ekibi bina önünde barikat oluşturdu. Kuzey Marmara Otoyolu inşaatına ilişkin planların mecliste onaylanmasını eleştiren grup, "Kuzey ormanlarında yaşayan ağaçların dili olmaya geldik. Ağaçlar her şeyi anlatıyor. Yüzbinlercesini katlettiler. Şu anda, bu binada onun planlarını geçirmeye çalıyorlar" diyerek tepki gösterdi.

 

FOTOĞRAFLI