TEMA Vakfı, Erzurum Bölgesel Gönüllü Toplantısı’nı geçtiğimiz hafta sonu Xanadu Snow White Oteli Konferans Salonu’nda düzenledi. Toplantıya TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ve il protokolü katıldı.
Program kapsamında Türkiye Barolar Birliği Çevre Komisyonu Üyesi Av. Bedrettin Kalın, HES’ler ve Madenlerin Bölgeye Etkileri konulu seminer vererek gönüllüleri bilgilendirdi. Toplantı 11 ilden İl Temsilcileri, İlçe Gönüllü Sorumluları, Genç TEMA Toplulukları, gönüllüler ve genel merkez çalışanlarından oluşan yaklaşık 200 kişilik katılımla gerçekleşti.
TEMA Vakfı Erzurum Eski İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu’nun hoş geldiniz konuşması ile başlayan toplantı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç’ın konuşması ile devam etti. Konuşmasında Türkiye’nin tüm bölgelerindeki gönüllü kazanımında önemli ölçüde artış yakaladıklarını kaydeden Ataç, bu durumun TEMA Vakfı’nın sahadaki örgütlenmesini daha da güçlendirdiğini belirtti.
İngiltere merkezli Charities Aid Foundation tarafından yayımlanan Dünya Bağışçılık Endeksi’ne göre Türkiye’nin gönüllü faaliyetlere katılımda 135 ülke arasında 132’nci sırada yer aldığını aktaran Ataç, sözlerini şöyle sürdürdü; Gönüllülükte Türkiye dünya sıralamasında son sıralarda bulunuyor. 2014 yılında 46 bini aşkın yeni gönüllümüz aramıza katıldı. Bu durum vakıf tarihinin yıl bazındaki rekorunun kırılması anlamına geliyor. Gücünü gönüllülerinden alan bir halk hareketi olarak, başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıklarımızı korumak için savunuculuk çalışmaları yürütüyoruz. Çalışmalarımıza özverili katkılarından dolayı tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Erzurum, Bayburt, Ağrı, Bingöl, Kars, Ardahan, Rize, Trabzon, Iğdır, Bitlis ve Van illerinden gönüllülerin katıldığı TEMA Vakfı Bölgesel Gönüllü Toplantısı Aziziye Tabyaları gezisi ile sona erdi.