Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'in Bornova İlçesi Kazım Dirik Mahallesi'nde inşaatına başlanan 830 dairelik 'Folkart Life Bornova' projesinin tanıtımı basın toplantısıyla yapıldı. Yaklaşık 250 milyon TL'lik yatırımın yüzde 72'sini yeşil alanın oluşturduğunu belirten Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'e 900 milyon TL'lik inşaat yatırımı yaptıklarını ve 5 yıl içinde Türkiye'deki en büyük inşaat firması olmayı hedeflediklerini belirtti. Kente 1 yılda 1 milyar TL'lik yatırım yapmayı düşündüklerini de vurgulayan Sancak, İzmir'e İstanbul'dan daha çok güvendiğini söyledi.
Bornova'daki proje alanında düzenlenen tanıtım toplantısına, Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Genel Müdür Metin Sancak, Genel Müdür Yardımcısı Ayetullah Mutlu, Satış Müdürü Elzem Sül ile Mimar Alpay Demirci katıldı. Toplantının sunuculuğunu Volkan Severcan yaptı. Projenin yatırım bütçesinin yaklaşık 250 milyon TL olduğunu belirten işadamı Mesut Sancak, "100 bin metrekare inşaat alanına sahip proje kapsamında 830 daireden oluşuyor. Hayatımızda tesadüflerin büyük önemi var. Saya Grup'un amiral gemisi olan Hedef Alliance'ın yönetiminin bir ferdi olarak, Ege Bölgesi'nde bir türlü istenilen hedefe ulaşılamadığı için bölgeye gönderildim. İzmir'e geldiğimde, kentin en iyi yerinde oturmaya niyetlendim. Bir kaç yeri gezdim, o dönem 2 çocuğum vardı ve 2 çocuklu bir ailenin kalabileceği, Folkart Narlıdere gibi şu an yaptığımız Folkart Life gibi bir yer aradık, ancak o tarihte A+ diyebileceğim bir yer bulamadım. Bunun üzerine böyle bir kentte neden A+ proje sayısı bu kadar az diye düşündüm. Folkart fikri de o günlerde ortaya çıktı. İzmir'in yüzde 5'i A+ proje ister ve biz 2006 yılında o açığı kapatmak için icraatımıza başladık. Bugüne geldiğimizde Bornova Life Projesi ile karşınızdayız" dedi.
900 MİLYON TL'LİK YATIRIM
İzmir'e bugüne kadar toplam 900 milyon TL yatırım yaptıklarına dikkat çeken Mesut Sancak, "Elbette başka yatırımlarımız da var. önümüzdeki 1 yılda ise planladığımız 1 milyar TL'lik bir yatırım var. Folkart gelecek 5 yılda İzmir'den çıkmış Türkiye'nin en büyük inşaat firması olmaya aday bir şirkettir. Bizim hedefimiz budur" diye konuştu.
"İZMİR'E GÜVENİYORUM"
İzmir'deki A+ konut açığının olmasının bu kente yatırım yapmasına etken olduğunu kaydeden Sancak, "Önümüzdeki 20 yıl içinde kentsel dönüşüm içinde bir çok yapı yıkılacak ve yerine 750-800 bin yeni konut yapılacak. Ben bu şehrin geleceğine fazlasıyla inanıyorum ve güveniyorum. Neden bu yatırımları İstanbul'da yapmadığımız hep soruldu. Ama ben İzmir'e İstanbul'dan daha çok güveniyorum. İstanbul'da şu anda 450 bin konut var yapılmış ve satış bekleyen. Rekabet had safhada. İzmir'de böyle bir açık var, bu açığın da bir kısmını biz kapatmak istiyoruz. Artık İstanbul firmaları da uluslararası firmalar da İzmir'e gelmeye başladı. Buna bizim ön ayak olduğumuz söyleniyor ve bu güzel oldu. Gelecek 10-15 yılda İzmir'in sülieti değişecek" dedi.
"OTOYOL PROJESİ ÇOK ÖNEMLİ"
İstanbul ve İzmir arasında yapımı süren otoyolun tamamlanmasının ardından İzmir'de önemli gelişmelerin yaşanacağını vurgulayan Sancak, "İstanbul doldu ve taşıyor, İstanbul'un gideceği en yakın ve kendisine benzeyen tek yeri İzmir'dir. Onun için otoyolun bitimiyle İzmir'e ve tatil bölgelerin ciddi bir akım olacak" diye konuştu.
PROJE YARIŞMASI YAPILDI
Genel Müdür Yardımcısı Ayetullah Mutlu, projenin mimarisinin belirlemek için yarışma yaptıklarını kaydedip, İzmirliler'in yeşile olan tutkusunu göz önünde bulundurduklarını söyledi. Projenin büyük bölümünün yeşil alan olduğuna değinen Mutlu, "Projenin doğayla iç içe olması önemsendi. Riskli yapılar diye bir kavram çıktı, bu da ülkemizde oldukça fazla. Bu noktada, kuleler yapılırken çalıştığımız zemin danışmanlarıyla bu projede de çalıştık. Yapılarımızın altında 4 bin çimentodan oluşturulmuş kolonlar var. Bunların altında da 100 santimetre çapında ve 30 metre derinliğe inen 850 kazık var. Bu bölgede pek karşılaşılan bir çalışma değil ama güvenliğe önem veriyoruz. Peyzaj düzenlemesini bile dünyanın en önemli mimarları tarafından yapıldı" dedi.
ULAŞILABİLİR 'LÜKS'
Satış Müdürü Elzem Sül projedeki yapıların fiyatlandırmasıyla ilgili bilgiler verdi. Sül, 1+0'dan 4+1'e kadar farklı konseptlerdeki konutların 189 bin liradan 725 bin liraya kadar değişen fiyatlardan satışa sunulduğunu belirtti.
FOLKART LİFE BORNOVA
Gün ışığını kontrollü yansıtan proje açık ve kapalı yüzme havuzu, spor salonları, SPA merkezi, kapalı otoparkı, rezidans hizmetleri, kütüphanesi, toplantı odaları, kafeleri ve çarşısıyla Folkart Life Bornova, hareketli ve prestijli yaşam olanağı sağlıyor. 830 daire ve çarşıdan oluşacak Folkart Life Bornova Projesi'nde 38-255 metrekare arasında değişen, balkonlu ya da balkonsuz 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1'den oluşan farklı daire seçenekleri bulunuyor. 24 ayda teslim edilecek projenin yatırım maliyeti 250 milyon TL. Proje, Adnan Menderes Havalimanı, İzmir Çevreyolu ve İzmir Metro'ya kolay ulaşım sağlayan bir bölgede yer alıyor. Projenin yüzde 72'si yeşil alandan oluşuyor. Proje alanının 18 bin metrekaresinde meyve ağaçları, limon, serviler ve fıstık çamları bulunuyor.

FOTOĞRAFLI