Safranbolu Muhtarlar Derneği 3. Olağan Genel Kurulu Yapıldı.
Zalifre Otelde yapılan ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Milletvekili adayı Sedat Namal, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Güneş’in de katıldığı Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Divan teşekkülünün oluşturulmasının ardından açılış konuşmasını yapan Safranbolu Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Yavuz köy ve mahallelere yapılan yatırımlardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.
Karabük Milletvekili Osman Kahveci ise, muhtarların demokrasinin en ucunda, bir yandan kamu hizmeti gördüklerini diğer yandan ise seçilmiş kişiler olarak bulundukları bölgeye hizmet götürme yarışında olan kamu görevlileri olduğunu söyledi.
Kahveci “Bazıları ücra bazıları ise neredeyse ilçe nüfusu kadar yerlerde halkımızın problemleri ile ilgileniyorlar. Yine bir yandan merkezi hükümetten, bir yandan da yerel yönetimlerden hizmet bekliyorlar, hizmet alabilmek için yarışıyorlar. Dolayısı ile muhtarlarımız çok hareketli bir çember içerisindeler. Bu nedenle bizler bu güzel hizmete talip olana da, görevlerini ifa edenlere de teşekkür ediyorum. Bizlerde nerdeyse her gün bir muhtarımız ile birlikte istişarelerde bulunuyor, bölgesine arz ettiği hizmeti götürmek adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.
Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Safranbolu’nun 60 köy ve 20 mahallesi ile büyük bir ilçe olduğunu kaydederek, “ O nedenle ihtiyaçlarımız da çok oluyor. KÖYDES Projesi 2005 yılında hükümetimiz tarafından başta köylerimizin alt yapı sorunlarının ivedilikle çözülmesi için gerçekleştirilen yenilikçi bir proje. Ondan önceki günleri hatırlarsınız. Eskiden Köy Hizmetleri vardı ve hantal bir yapıya sahipti. Bu nedenle köylerimize hizmet gidemezdi. Bu sisten tıkandı ve hükümetimiz köylerimize hizmetlerin derhal getirilmesi için Köylere Hizmet Götürme Birliği kuruldu. Bu kapsamda 120 trilyon sadece KÖYDES yolu ile yardım gerçekleştirildi. Özetle KÖYDES Projeleri kapsamında tüm köylerimize hizmet gitmeye devam edecek. Bizlerde Kalkınma bakanlığı olarak elimizden geleni yapmaktayız” dedi.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy da “Muhtarlar merkezi hükümet ile işbirliği içerisinde çalışmak hem başarıyı hem de hizmetin daha çabuk gelmesi demektir. Belediyeler artık geleceğin yönetimleri. Yani trend oraya doğru gidiyor. Bu nedenle sıkıntıların çıkmaması için yakın muhtarlıklarında belediyelerin sınırları içerisine girmesi gerekiyor. Değerli dostlar belki bu bizlere bir itibar kaybı, bir yetki kaybı gibi gelebilir. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir şehir bırakacak isek, Karabük Üniversitesinin oluşturmuş olduğu bu hızlı gelişme sürecinin daha başarılı bir şekilde yönetilmesini istiyor isek artık köy muhtarlıklarının belediye çatısı altına girmeleri gerekmektedir.” dedi.
Muhtarlıkların bütçelerinin belli olduğunu, Özel İdarenin Karabük genelinde 200 den fazla köye hizmet götürdüğünü ifade eden Başkan Aksoy , “ Özel idarenin köylerimizin sorunlarını çok hızlı bir şekilde çözmesi pek olası gibi görünmüyor. Bu nedenle Başta Bostanbükü, Tokatlı, Gayza ve Karıt, hatta Yazıköy ve Konarı bir an evvel belediyenin mücavir alanı altına alınarak planlamasının yapılmasını Genel Kurul vesilesi ile gündeme getirmek istiyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından muhtarlık görevini uzun süredir yürüten Tokatlı Köyü Muhtarı Şevki Alper ve Botanbükü Köyü Muhtarı Yaşar Başaran’a Kaymakam Bulacak ve Belediye Başkanı Aksoy tarafından teşekkür plaketi verildi.