15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Aile Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, hafta dolayısıyla kapsamlı etkinlikler düzenleneceğini ifade etti.
Aile haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftülüğü ile işbirliği içerisinde Aile çalıştayı düzenleneceğini belirten Abdulhakimoğulları, şunları söyledi:
‘‘14 Mayıs’ta saat 15’te ‘’ Bir yetime aile olmak’’ konulu panel İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilecek. Soysal ve ekonomik destek hizmetleri kapsamında yardım alan ailelere ev ziyaretleri gerçekleştirilecek, Bu ailelere gıda yardımında bulunulacaktır. Yeni evlenen çiftlere yönelik SMS ile kutlama mesajı gönderilecek. Eğitimler sırasında tanıtıcı broşürler dağıtılacak. Yenişehir Kız Kuran Kursunda Evlilik öncesi eğitimler verilecek. Ailenin dinimiz açısından öneminin Kuran Kursları’nda ve Camilerde anlatılması sağlanacak. Aile Ormanı etkinlikleri kapsamında fidan dikimi yapılacak. Rol model teşkil eden bazı ailelere mutlu olmanın sırları adlı TV programı yapılacak. Kurum personeline aile içi iletişim semineri verilecek. Çeşitli okullarda Aile ve Alışveriş , Anne Baba, Çocuk İletişimi konularında seminerler verilecek’’
Ailenin önemine değinen Abdulhakimoğulları, ‘’Toplumun en küçük birimi olarak tanımlanan aile, evlilik sözleşmesi ile kurulan bir birlik olup toplum hayatının önemli kurumlarındandır. Aile kurumu, bu önemine bağlı olarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında yerini almış ve anayasa devlete aileyi koruma görevi yüklemiştir. Anayasamızın 41. maddesi aileyi Türk toplumun temeli saymakta ve eşler arasında eşitliğe dayandığını ifade etmektedir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 20 Eylül 1993 tarihli kararı ile 15 Mayıs’ı Uluslararası Aile Günü olarak ilan etti ve 1994 yılından itibaren her yılın 15 Mayıs tarihi “Aile Günü” olarak kutlanmaya başlandı. Toplumları ayakta tutan ailelere dikkat çekmek ve aile kavramı üzerinde daha fazla değer üretilmesini sağlamak amacıyla belirlenen bu gün, Batı’dan Doğu’ya doğru bozulmaya başlanan aile düzeninin yeniden kurulması amacını taşıyor. Aile, toplumun temel taşıdır. İyi yetişmiş bireyler iyi kurulmuş ailelerden yetişir. Aile bireyleri arasında dayanışma, işbirliği ve fedakarlık da toplumun diğer alanlarına yansır. Bu yüzden ailemizin değerini bilmek, bu topluluğun çıkarlarını korumak ve gelecekte yararlı insanlar olabilmek için aile kavramı üzerine daha fazla düşünmeli ve aile bireylerimizi daha yakından tanımalıyız’’ dedi.