Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 22. Temel Mikrocerrahi Kursu tamamlandı.
Türkiye Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği tarafından düzenlenen ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen Temel Mikrocerrahi Kursu sona erdi. 18-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen kursa katılan 27 asistan doktora, cerrahi mikroskopların kullanımından, mikrocerrahinin prensiplerine kadar oldukça geniş bir yelpazede teorik ve pratik eğitim verildi.
Kursun başkanlığını yapan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Barış Yiğit, Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği tarafından düzenlenen kursun, bu alanda Türkiye’deki en kapsamlı ve profesyonel kurs olduğunu söyledi.
Kursun başarılı bir şekilde geçtiğini ifade eden Yiğit, “Kursiyerlerimiz 5 gün boyunca deney hayvanları üzerinde, mikroskop altında uygulama yapma imkanı buldular. Öncelikle kendilerine teorik bilgileri verdik. Sonrasında da pratik uygulamalarla bu bilgileri pekiştirdiler ve eğitimlerini tamamladılar. Çok başarılı ve güzel bir kurs süresi geçirdik. Kursiyerlerimiz aldıkları bu eğitim sayesinde, başarılı birer mikrocerrah olmak için ilk adımı atmış oldular. Bundan sonra yapacakları uygulamalarla kendilerini daha da geliştirirlerse, bu alanda güzel ve başarılı çalışmalara imza atacaklardır. Kendilerine bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Öte yandan kursa Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri de ilgi gösterdi. Öğrenciler, kursiyerler tarafından mikroskop altında yapılan mikrocerrahi uygulamalarını yakından izledi.
Türkiye’de değişik kurumların cerrahi kliniklerinde çalışan 27 asistan doktorun katıldığı kursu başarıyla tamamlayanlar sertifika almaya hak kazandı.