Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bazı ziyaret ve temaslar için Macaristan’a gitti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Macaristan’da bir dizi temaslarda bulunuyor. Başkan Çelik’in Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Levente Magyar ile ile bakanlık binasında yaptığı görüşmeye Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ve Macaristan’ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz da katıldı.

Macaristan temaslarına ilişkin bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Macaristan’da Dışişleri Bakan Yardımcısı Levente Magyar ile verimli bir görüşme yaptıklarını söyledi. Macaristan’ın Budapeşte’den sonra en büyük şehri olan Miskolc ile Kayseri’nin kardeş şehir olduğunu hatırlatan ve kardeş şehir ilişkilerinin daha da gelişmesi için bu ziyareti gerçekleştirdiğini dile getiren Başkan Çelik, “Diplomatik ilişkilerin gelişmesi için öncelikle ekonomik ilişkilerin kurulması ve bu ilişkilerin önde gitmesi gerekiyor. Kayseri’den yatırımcı firmaların Macaristan’da ya da Macar firmaların Kayseri’de yatırım yapmaları ve iki taraflı ilişkilerin geliştirilmesi için altyapıları oluşturmak belediyeler olarak bizlere düşüyor. Bugün hem yeni açacağımız Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nde kurulacak olan Biogaz Kütle Enerji Santrali hem de akıllı şehir uygulamalarıyla ilgili daha önce görüştüğümüz firmalarla yerinde görüşmeler yaptık ve tesislerinde incelemelerde bulunduk. Umut ediyorum ki bu görüşmeler kısa zamanda işbirliğine döner” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Macaristan Tarım Bakan Yardımcısı ve Miskolc Belediye Başkanı ile görüşmeler yapacak. Başkan Çelik, Miskolc’daki organize sanayi bölgesi başta olmak üzere bir dizi de ziyarette bulunacak.