Hafta sonu Stuttgart’ın dev spor salonlarından Hans-Martin-Schleyer Halle’de ringe çıkacak olan Türk profesyonel boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu Fırat Arslan, ekibiyle birlikte Stuttgart’ta yapılan basın toplantısına katıldı.

Başarılı boksör, basına açık antrenman programında formunun zirvesinde olduğunu ve bu maçı kazanmak için elinden geleni yapacağını bildirdi. Arjantinli Alejandro Emilio Valori’ye karşı ringe çıkacak olan Arslan, bu karşılaşmayı kazanması durumunda dünya şampiyonluk maçına çıkma planları yapıyor.

Son hazırlıklarını tamamladığını belirten Fırat Arslan, "Şu an için yoğun antrenman temposunu bitirerek, hafif antrenmanlara başladık. Herhangi bir sorun ve sakatlanma yaşamadan antrenmanlarımı tamamlamanın huzurunu yaşıyorum. Ekibimle birlikte hafif çalışmalarla maç gününü beklemeye koyulduk. Büyük bir sabırsızlıkla ringe çıkacağım günü bekliyorum. Bizim hedefimiz yeniden dünya şampiyonu olmak, tüm planlarımız bu doğrultuda" şeklinde konuştu.

Arslan’ın basın danışmanı Vedat Alyaz ise, "Tecrübeli rakip Alejandro Emilio Valori 34 yaşında ve Arjantin’den geliyor. Bugüne kadar yapmış olduğu 36 karşılaşmanın 17’sini nakavtla olmak üzere 24’ünü kazanmış güçlü bir isim. Aynı zamanda iki kez de Arjantin şampiyonluğu yaşamış. Zorlu bir mücadele izleyeceğiz ancak Fırat’a olan güvenimiz tam. Çünkü o dünya şampiyonu olarak, dünyanın en iyisi olduğunu ispatlamış tecrübeli bir isim" dedi.