Didim Belediye Meclisinin Ağustos ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Mümin Kamacı başkanlığında yapıldı. Toplantıda alınan kararla belediye bünyesinde Çevre Yönetim Birimi kuruldu.

Didim Belediye Meclisinin Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Mümin Kamacı başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıya CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Kıray mazeretsiz olarak katılmadı. Gündemin ilk maddesinde ise torba yasası kapsamında sözleşmeli olarak çalışan ve yasa sonrası kadroya geçen personelin kadro dereceleri görüşüldü. Konuyla ilgili olarak Yazı İşleri Müdürü Nalan Salan bilgi verdi; personelin kadro dereceleri oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde ise Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yazısı görüşüldü. Madde kapsamında Didim Belediyesi bünyesinde bulunan atık su ve katı atık tesislerinin bulunması nedeniyle belediye bünyesinde Çevre yönetim biriminin kurulması gerektiği anlatılırken, birimle ilgili olarak Didim Belediyesi Çevre Mühendisi Aslı Kıray Meclis üyelerine bilgiler aktardı. Çevre yönetim birimi kurulması oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Huzur evi yönetmeliğiyle ilgili yazısı görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.

“ARTEZYEN KULLANAN ABONELERİN ATIK SULARINDA İNDİRİM”

Gündemin dördüncü maddesinde ise Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün talepleri ele alındı. Bu kapsamda ilçede artezyen suyu kullanan abonelerin, atık su ücretlerinde indirim talep ettiği, bu talep karşısında artezyen suyu kullanan abonelerin ödediği atık su ücretinin 2,60 kuruştan 1,30 kuruşa indirilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Yine Mavişehir Mahallesinde artezyen suyu kullanan abonelerin şehir şebekesine bağlanmak istemesinden dolayı abonelerden 50 TL +KDV alınması ele alındı ve talep oy çokluğuyla kabul edildi. Talebe Figen Gürsoy ve Ercan Atasoy ret, Burhan Çolak ve Atila Milor çekimser oy kullandı.

Gündemin beşinci maddesinde ise Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün su kuyularıyla ilgili talebi ele alındı ve talep oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin altıncı maddesinde ise Hisar Mahallesi 1148, 15500 ve 15501 parseller için verilen ilave imar planı teklifi ele alındı. Teklif oy birliğiyle ret edildi.

Gündemin yedinci maddesinde ise Didim Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün mevcut İtfaiye Binasına taşınması konusu görüşüldü. Ercan Atasoy ve Figen Gürsoy’un ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin sekizinci maddesinde ise 17 Temmuz 2013 tarih 9621 kayıt nolu itiraz dilekçesi görüşüldü. İtirazın reddi oy birliğiyle kabul edildi.