ABD'de son ayların en tartışmalı alternatif sağcı haber sitelerinden Breitbart'ın editörü Milo Yiannopoulos, istifa etti.
 
Başkan Donald Trump'ın göreve gelişiyle en çok tartışılan sağcı isimleri arasında yer alan Yiannopoulos'un sarfettiği sözler, video kaydıyla ortaya çıkmıştı. Katolik bir rahibin 13 yaşındaki çocukla ilişkiye girmesini savunan Yiannopoulos "Pedofili, cinsel olarak olgunlaşmış 13 yaşındaki birine cinsel arzu duymak değil, ergenliğe girmemiş olanlara duyulan cinsel arzudur" demişti.
 
Yiannopoulos, istifa mektubunda "Benim yorumlarım çalışma arkadaşlarımı temsil etmez. bugün istifa ediyorum, bu kararı kendim verdim" ifadesini kullandı.
 
Eski Breitbart editörü, Facebook hesabından yaptığı yorumda ise kışkırtıcı espri yapmanın kurbanı olduğunu belirtti.
 
Yiannopoulos'un sözleri bugünlerde basılması beklenen 'Tehlikeli' adındaki kitabını da etkiledi. Yayıncı kuruluş Simon&Schuster, kitabı yayın listesinden çıkardığını duyurdu.
 
Üniversite konuşmalarında olaylar çıkmıştı
 
Aynı zamanda Yahudi ve eşcinsel kimliğiyle bilinen Yiannopoulos'un, California Üniversitesinin Berkeley Kampüsü'nde 2 Şubat'ta yapacağı konuşma protesto gösterileri nedeniyle iptal edilmişti.
 
Yiannopoulos'un konuşmasını yapacağı salonun dışında toplanan iki bine yakın eylemci, sis bombası atarak binanın camlarını kırmıştı. Protestocular ile polis arasında arbede yaşanmasının ardından üniversite yönetimi, gazetecinin konuşmasının güvenlik gerekçesiyle iptal edildiğini açıklamıştı.
 
Milo Yiannopoulos'un 21 Ocak'ta Washington Üniversitesindeki konuşmasında da olaylar çıkmış, bir kişi vurularak yaralanmıştı.
 
Trump da konuyla ilgili, "Eğer Berkeley ifade özgürlüğüne izin vermiyor ve farklı görüşteki masum insanlara şiddet uyguluyorsa (üniversitenin) federal fonlarını keselim mi?" şeklinde tweet atarak, Breitbart ve Yiannopoulos'a güçlü destek vermişti.
 
Kendilerine 'alternatif sağ' adını veren ırkçı ekibin sözcüsü konumundaki Breitbart, Trump yönetiminin en önemli medyatik destekçilerinden biri. Trump'ın başstratejisti Steve Bannon, Beyaz Saray'daki görevine getirilmeden önce Breitbart'ın yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyordu.