BURSASPOR teknik direktörü Şenol Güneş, ligde Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamada hakemlerle ilgili, "Konuşmanın anlamı yok, faydası yok. Bu böyle devam edecek gibi görünüyor. İnşallah sezon sonuna doğru daha ayıp şeyler olmaz" dedi. Güneş açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Kendi sahamızda mutlaka kazanmak istiyorduk. O niyetle sahaya çıktık. Pozisyonlarda ve gol de bulduk. Pozisyon da verdik. İlk yarı oyunu kopartabilirdik. İkinci yarı iyi başladık. Pozisyonlar bulduk ama gol yedik. Yediğimiz gol sonrası, rakibe oyunu verdik. Penaltı pozisyonu oyunu koparttı zaten. Bugün kazanmamız gereken bir maçta 2 puan kaybettik. Bizim oyun kontrolümüz düşündüğümüzün altında olması sebebiyle 2 puan kaybettik. Oyuncularımı 10 kişi kalmaların rağmen mücadeleleri için tebrik ediyorum. Taraftarlarımız açısından özür diliyoruz, üzgünüz."
Takımda son haftalarda düşüş olduğu yönündeki eleştiriye ise Güneş, "2 maçta bir puan aldık, bu açıdan düşüş var. Oyun olarak da akıcılık olarak, tempo olarak üst seviyede değiliz" karşılığını verdi.
"UMARIM DAHA AYIP ŞEYLER OLMAZ"
Güneş, hakemle ilgili soruya ise, "Hakem ile ilgili konuşmayı doğru bulmuyorum. Konuşmanın anlamı yok, faydası yok. Bu böyle devam edecek gibi görünüyor. İnşallah sezon sonuna doğru daha ayıp şeyler olmaz" şeklinde cevap verdi.
"VOLKAN ŞEN'İN YAPTIĞI DOĞRU DEĞİLDİ"
Volkan Şen'in oyundan alınınca doğrudan kulübeye gitmesi konusunda ise, "Volkanın çıkarken kulübeye girmesi gerekiyordu ama herhalde üzgündü içeri gitti. Doğru değildi, kulübeye gelmesi gerekiyordu" ifadelerini kullandı.
"ZAMAN GEÇİRMEK İÇİN YAPTIM"
Şenol Güneş, "Son dakikalarda iki oyuncu değiştirmenizin anlamı neydi?" şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi:
"Zaman geçirmek için yaptım. Zaten 10 kişi olmamıza rağmen oyun disiplini iyiydi. Sistemi bozmak istemedim. Son dakikalarda skoru korumak için oyuna aldım."
KARAMAN: 1 PUANA ÜZÜLDÜK
Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman, deplasmanda Bursaspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı değerlendirmede, "Hep 1-0 geriden başlıyoruz. Bu özeleştiriyi yapmamız gerekiyor. Geçen hafta da böyle oldu" dedi.
Karaman, maçla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:
"Bugün burada farklı başlayarak galip gelmeyi düşünüyorduk. 3'lü bir defans kurgusu vardı. Hücumda ve orta sahada fazla olma adına defansta bir kişi eksik oynadık. Fakat hep 1-0 geriden başlıyoruz. Bu özeleştiriyi yapmamız gerekiyor. Geçen hafta da böyle oldu. Küme düşme potasındaki takımların böyle jokerleri yok. Takım toparlanıncaya kadar bir hayli zaman geçiyor. Planlar alt üst oldu. Oyuncu değişikliğinden sonra oyunda dengeyi sağlayıp ikinci yarı beraberliği yakaladık. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra atmamız gerekirdi, penaltı ve Sercan'ın pozisyonu var. Bursa deplasmanından 1 puan sevindirici ama 3 puanı kaçırdığımız için üzüldük. İlk defa tam takım Bursa'ya geldik. İnşallah kalan maçlarda herhangi sakatlık yaşamazsak bu kadro kalan haftalarda daha iyi şeyler yapacak. Bursaspor da çok iyi bir takım. Bugün Fernandao ve Şener'in olmayışı bizim için avantaj oldu."
Karaman, bireysel hataların da önüne geçemediklerini ve bunun da sonucu etkilediğini kaydetti.