KARŞIYAKA, PTT 1'inci Ligi'nde şampiyonluk iddiasıyla başladığı 2015-16 sezonunun ilk maçında Adana Demirspor'a deplasmanda 2-0 mağlup olurken yönetim, yeniden transfere yöneldi.
İlk sınavında aksayan mevkileri gören teknik heyet, şu ana kadar 18 takviye yapan yönetimden ön libero, sağ kanat ve stoper istedi. Stoper olarak Gaziantepsporlu Gbenga Arokoyo'yu düşünen kurmaylar ön libero için geçen sezon Kayseri Erciyesspor'da forma giyen Mehmet Akgün'le temasa geçti.
Almanya'da Bielefeld altyapısında yetişen 29 yaşındaki Mehmet Akgün, Türkiye'de 2010-11 sezonundan itibaren sırasıyla Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Kayseri Erciyesspor'da oynadı. Geçen sezon Erciyes'te 17 maçta forma giyen gurbetçi futbolcu, sözleşmesi bittikten sonra başka bir kulüple anlaşmadı. Yeşil-kırmızılıların bu mevki için el sıkıştığı Gençlerbirliği'nden Hürriyet Gücer, sözleşme imzalamadan ayrılmıştı. Kaf-Kaf transfer harekatını bu hafta tamamlamayı hedefliyor.
İLK MAÇ KABUSU
PTT 1'inci Ligi'nin en kıdemli takımı olan Karşıyaka, son 7 sezondur ilk maçı kazanamamanın sancısını yaşıyor. Son olarak 2008-09 sezonunun ilk haftasında Malatyaspor'u 1-0 mağlup ederek lig maratonuna 3 puanla başlayan yeşil kırmızılı ekip 2009-10'da Adanaspor'a 1-0 yenilirken 2010-11'de 1-1 biten maçta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'la yenişemedi. 2011-12'de yine Adanaspor'a ilk sınavında 2-0'la teslim olan Karşıyaka, 2012-13'te Manisaspor'la 1-1, 2013-14'te Şanlıurfaspor'la 2-2, geçen sezon da Antalyaspor'la 1-1 berabere kalarak sezona buruk başladı. Karşıyaka, bu sezon da Adana Demirspor'a 2-0 yenildi.
TANSİYON DÜŞECEK
Karşıyaka'da Ali Erten başkanlığındaki yönetimle kulübe mali destek sağlayan işadamı Erdal Acar arasında yaşanan gerginlik sürerken, tarafların önümüzdeki günlerde bir araya gelip aradaki buzları eritmeye çalışacağı bildirildi. Geçtiğimiz cuma günü karşılıklı sert açıklamalar yaparak kılıçları çeken iki grubun hafta içinde buluşarak sorunları masaya yatırması bekleniyor. İzmir dışında olan Erdal Acar'ın çarşamba günü döneceği, görüşmenin de perşembe günü gerçekleşebileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI