Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ İl Genel Meclisi Eş Başkanı Lokman Özdemir, İl Özel İdaresinin 7 Haziran Genel seçimlerinin ardından hizmette ayrımcılık yaptığını ileri sürdü. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban ise iddiayı ciddiye almadığını söyledi.
İl Genel Meclisi toplantı salonunda köy muhtarlarının da katılımı ile yapılan basın toplantısında konuşan İl Genel Meclisi Eş Başkanı Lokman Özdemir, 7 Haziran'da yapılan milletvekili seçimlerinde AK Parti'nin birinci sıra milletvekili adayı olan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban'ın ayırımcılık yaptığını iddia etti. Seçimlerin ardından Kızılban'ın tekrar İl Özel İdaresi Genel sekreterlik görevine geri getirilmesini eleştiren Özdemir, göreve başladıktan sonra Kızılban'ın hizmet için kapsını çalan muhtarlara, ‘Ne ekerseniz onu biçersiniz’, ‘Hayrıma size hizmet ediyorum’ dediğini iddia etti.
İddialara ilgili konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban ise iddiaları ciddiye almadığını söyleyerek bu konu ile ilgili konuşmak istemediğini belirtti.

FOTOĞRAFLI