Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gümüşlük Kemal Durmaz İlkokulu-Ortaokulunun yeni konferans salonunun açılışını yaptı.
Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi ve hayırsever bir vatandaşın destekleriyle yapılan Bodrum Gümüşlük Kemal Durmaz İlkokulu ve Ortaokulu Nuriye Durmaz Konferans Salonu’nun açılışı yapıldı. Salonun açılışına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya ve hayırsever Mehmet Durmaz ile Gümüşlüklü vatandaşlar katıldı.
Katkılarından dolayı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin’e teşekkür eden Mehmet Durmaz, “Bu salona annemin adı verildi. Kendisinin her çalışmada duyarlı olduğunu görüyorum. Bu okulun bu ihtiyacını, bizim ve okul aile birliğinin tavsiyesiyle yaptığını görmek beni çok mutlu etti. Umarım bundan sonraki çalışmalarımızda da yeni kurduğum Çevre ve Eğitim Vakfı; hem bu okulun ihtiyaçlarını karşılayacak hem Bodrum Belediyesiyle bir sivil toplum kuruluşu olarak belki bazı projeleri de birlikte yapacağız. Bu vesileyle bütün öğrencilere başarılar diliyorum. Başkan Mehmet Kocadon’a da bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.
“MÜŞTEREK OLARAK HAREKET EDİLMELİ”
Bodrum Belediyesinin ilçe genelinde eğitim kurumlarına daimi destekte bulunduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, “Kurumlarımızın tamamına; Mazı’dan Akyarlar’a ve Gümüşlük’e kadar uzanan bir çizgide çocuklarımızın eğitim kalitesini yükseltmek için Belediyemiz tarafından katkılar verilmektedir. Sayın Başkanıma, bu katkılarından dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu kadar çok eğitime inanmış bir Başkan’a sahip olmak bizim için bir şanstır. Bir çalışmadan netice alınması gerekiyorsa, altını kalın kalemlerle çizdiğim bir konu vardır ki; müşterek tepki göstermek, müşterek hareket etmek. Bodrum’daki bütün kurumlarımız, eğer ki müşterek bir şekilde hareket ederlerse; Bodrum’daki evlatlarımız, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacaklardır.” dedi.
BAŞKAN KOCADON: “EĞİTİMİN YAŞI GEÇERSE ARKADAŞLAR, BUNUN ASLA TELAFİSİ YOK”
Eğitime verdiği önemle de adından sıkça söz ettiren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise duygu ve düşüncelerini şu sözleriyle dile getirdi: “Her zaman söylemişimdir; ‘Bir ekmek ne ise eğitim de aynı şeydir. Eğitimin olmadığı bir yerde bir ülkenin bir basamak dahi yükselmesi mümkün değildir.’ 17 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum ve bu geçen 17 yılda en büyük katkıları, hep eğitime verdim. Bugün bizlerin oturduğu koltuklarda, yarın, öğretmen arkadaşlarımızın yetiştirdiği bu güzel evlatlarımız oturacak. İyi bir eğitim almadıktan sonra da, hani bizim bir atasözümüz vardır; ‘Okumuş da, adam olamamış.’ İşte, önemli olan hem okumak hem adam olmaktır. Onun için eğitimin yaşı da benim için çok önemli. Ben şimdi 53 yaşındayım. Öğretmen arkadaşım otursun karşıma, bana bir güzel kimya dersini öğretir belki ama eğitimin yaşı geçerse arkadaşlar, bunun asla telafisi yok. Hayırsever dostlarımızın açtığı okullara destek sağlamak da beni son derece mutlu ediyor. Ama beni esas mutlu eden; öğrenci velileridir. Çünkü bazen taşın altına elini koymak kolay değildir. O insanlar, birçok zorluğa katlanıyorlar. Okul için çay partileri yapıyor, bilet satıyor hatta bazen esnaf arkadaşlar ‘yeter artık siz misiniz yine’ diyorlar. Sanki kendileri için topluyorlarmış gibi üzülüp sıkılıyorlar. Halbuki topladıkları da, Bodrum Yarımadası’nın ve Türkiye’nin geleceği için eğitime harcanacak paralardır. Bunun için ben okul aile birliğine, velilere ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bu salonun da Gümüşlük’teki aileler ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum”