Malindo Air ve Türk Hava Yolları, 6 Eylül 2017’den itibaren geçerli olmak üzere, iki ülke taşıyıcısının yeni pazarlara girmesine olanak sağlayacak ve yolcularına yeni seyahat imkanları sunacak bir kod paylaşımı anlaşmasına imza attı.

Malindo Air ve Türk Hava Yolları arasında Kod Paylaşımı Anlaşması İmzalandı. Gelişmekte olan ticari ilişkilerini bir adım öteye taşıma kararı alan iki havayolunun başlattığı bu yeni ticari işbirliği kapsamında, Malindo Air’ın Kuala Lumpur üzerinden icra ettiği Denpasar (Endonezya), Perth (Avustralya), Langkawi (Malezya), Penang (Malezya), Kuching (Malezya) ve Kota Kinabalu (Malezya) seferlerinde Türk Hava Yolları kendi havayolu kodu ve sefer numarası ile bilet satışı yapabilecek. Malindo Air ise kendi havayolu kodu ve sefer numarası ile Türk Hava Yolları tarafından icra edilen Kuala Lumpur-İstanbul hattının yanı sıra İstanbul-Londra/ Amsterdam/ Viyana /Frankfurt/ Kopenhag parkurları üzerinde de satış yapabilecek. Böylece, iki havayolu arasında 2016’dan beri yürürlükte olan ticari işbirliği kapsamında taşınan yolculara, Kod Paylaşımı Anlaşması ile daha konforlu seyahat olanakları sağlanarak, Malezya iç hatları ve Güney Doğu Asya noktalarına kesintisiz seyahat imkanı sunulacak.

Anlaşmayla ilgili görüş bildiren Malindo Air Genel Müdürü Chandran Rama Muthy, “Malindo Air olarak, imzaladığımız bu Kod Paylaşımı anlaşmasından büyük bir heyecan duyuyoruz. İki havayolu arasındaki işbirliği istikrarlı bir şekilde büyüyor ve bu ilerleme bizim için kesinlikle önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. Değerli ortaklığımız sayesinde uçuş ağımızı güçlendirmeye devam ederken, Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanını dünya için bir transit merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Malindo Air ile akdedilen kod paylaşımı anlaşmasının her iki havayoluna fayda sağlayacağını belirten Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bilal Ekşi ise, “Türk Hava Yolları ile Malindo Air arasında 2016 yılından bu yana sürmekte olan verimli işbirliğinden son derece memnunuz. Mevcut işbirliğinin, yolcularımıza daha fazla noktaya, daha esnek koşullarda seyahat etme olanağı sağlayacak biçimde geliştirilmesinin her iki havayolu için de büyük değer oluşturacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Bahse konu anlaşma sayesinde, yolculara Türkiye ve Malezya ötesindeki seyahatlerinde daha iyi bağlantılar sunularak, Güneydoğu Asya ile Avrupa bölgeleri arasında esnek seyahat olanakları sağlanabilecek.