Mardin’in Nusaybin ilçesinde operasyona çıkan askerlerin girdiği binada meydana gelen göçük sonucu şehit olan Mersinli Yüzbaşı Halil Özdemir’in baba ocağına ateş düştü.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde güvenlik kuvvetlerinin kontrol etmek amacıyla girdikleri binada teröristler tarafından döşenen el yapımı patlayıcı (EYP) patlatıldı. Patlama nedeniyle binada yaşanan göçükte Mardin Kızıltepe Komando Taburu’nda bölük komutanı olan Tarsuslu Yüzbaşı Halil Özdemir (36) şehit oldu. Yüzbaşı Halil Özdemir’in Mersin’in Tarsus ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. 1 yıl önce evlenen şehidin yakınları fenalık geçirdi. Şehidin Çamlıyayla ilçesi Fakılar Mahalle Muhtarı olan babası Necmi Özdemir ise oğlunun şehadet haberini bir seminer için gittiği Antalya’da aldı.
Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir’in Tarsus’un Şehitler Tepesi Mahallesi Kasım Ekenler Bulvarı Dilek Apartmanı’ndaki evine acı haberi Tarsus Garnizon Komutanı Binbaşı Vedat Topak, İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Bulut, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can verdi. Şehidin annesi Hürü Özdemir, acı haberi alınca fenalık geçirdi. Haberin Tarsus’ta duyulması ile şehidin evi dolup taştı. Apartman bayraklarla süslenirken, Tarsus Belediyesi ekipleri ise bulvarı bayraklarla donattı.
Mersin’in Çamlıyayla Fakılar nüfusuna kayıtlı olan şehit Halil Özdemir’in Pınar Özdemir ile 1 yıl önce evlendiği öğrenildi.