Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), () - MARMARİS'te belediye, cadde, sokak ve yaya yollarında, elektrikli 'ginger' araçlarının kullanılmaması için caddelerde bulunan panolara İngilizce uyarı afişleri astı. Marmaris Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt, "Turistler, bu araçlarla kaza geçirdiklerinde suçlu durumuna düşüyor" dedi.
Amerikalı Dean Kamen tarafından havalimanı gibi kapalı alanlarda kullanılmak üzere 3 Aralık 2001 tarihinde icat edilen 'ginger' denilen iki veya üç tekerlekli tekerlekli elektrikli araçlar piyasada ilgi gördü. Kısa sürede Türkiye'deki kiralama servislerinde de yerini alan 'ginger', özellikle yabancı turistler tarafından tercih ediliyor. Marmaris'te araç ve yaya yollarında kullanılan 'ginger'lar trafiği tehlikeyi düşürmesi nedeniyle zaman zaman sıkıntılara neden olmaya başladı. Bunun üzerine Marmaris Belediyesi, ilk olarak 'ginger' kiralayan firmaları uyararak, kaldırılmasını istedi. Ardından ilçenin en işlek yerlerinden olan Atatürk, Cumhuriyet Caddesi ve Kemal Elgin Bulvarı'nda bulunan ilan panolarına ginger kullanılmaması yönünde İngilizce uyarı afişleri astı.
Marmaris Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt, yaya yolları ve kaldırımlarda bu araçların kullanılmasınının ciddi tehlike yarattığını, bu konuda kendilerine pek çok şikayet geldiğini belirtip, "Bu şikayetleri değerlendirip, belediye olarak çalışma başlattık. Trafik mevzuatında bu araçların yaya ve araç yollarında kullanılması kesinlikle yasak. Ginger, denilen elektrikli araç sadece havalimanı gibi kapalı alanlarda kullanılmak üzere icat edilmiştir. Bizler de ilçemizin çeşitli caddelerinde bulunan panolara yabancı turistlerin ginger kullanmaması yönünde İngilizce bilgilendirme ilanları astırdık. Bu ilanlarda ginger kullanırken meydana gelecek kazalarda bir hak talep edemeyeceklerini ve haksız duruma düşeceklerini dile getirdik. Ayrıca yetkili kurumlarla yaptığımız görüşmelerde gingerların kiralanmasının engellenmesi için girişimlerde bulunduk" dedi.

FOTOĞRAFLI