Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,yaz mevsiminin gelmesi ile ilçe sınırları içerisinde yer alan yeşil alan, park, bahçe ile kavşaklara renk renk çiçekler ekildiğini söyledi.
Sonbahar aylarında dikimi yapılan lalelerin baharın ilk günlerinde renk renk çeşitleri cinsleri ile şehri süslediğini ve görsel bir şölen oluşturduğunu hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç“Melikgazi Belediyesi olarak çevre düzenlemesi, bahçe tanzimi ve süslemesi gibi çalışmalara büyük önem veriyoruz. Çünkü doğa güzelliği insanın iç dünyasını olumlu etkilemektedir. Her sabah işyerine temiz bir çevrede çiçekler arasında güne ’merhaba’ diyen Kayserililer bu çalışmalardan son derece memnun olduklarını ifade etmektedirler. Belediye olarak mevsimlik çiçeklerin ekilmesini, sökülmesini ve sezon boyunca yenilenmesi çalışmasını biz özelleştirdik. Yani park ve bahçeler ile kavşaklar belli tarihlerde belirli çiçekler ile süslenmektedir" dedi.
50 bin lalenin sökülerek önümüzdeki sonbahar da yeniden dikilmek üzere tesislerde depolandığını eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, şu anda Mozaik, Petonya, Zinya, İpek, Ateş, Yıldız ile Pervane olmak üzere 7 çeşit çiçeğin ekimine büyük bir hızla devam edildiğini kaydetti.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, özel şirketlerce yapılan çiçek ekimi, bakımı, yenilenmesi çalışmasında Park ve Bahçeler Müdürlüğünün bu çalışmanın kontrollüğünü yaptığını ve sonuçta Melikgazi’nin adeta çiçek açtığını ve çiçeklerin vatandaşlarca kollanıp korunduğunu, bunun da kentlilik bilincinin artığının bir göstergesi olduğu sözlerine ekledi sözlerine ekledi.