Karadeniz Bölgesinin kültürel mirası ve folklorunu esas alan, John Paul Ataker’in ‘Slow Fashion’ SS18 Koleksiyonu Karlie Kloss ve Taylor Hill tarafından New York Moda Haftasında sergilendi.

Tasarımcı Numan Ataker, New York Moda Haftasındaki beşinci sezonunda ve IMG Skylight Clarkson Square’de John Paul Ataker 2018 Bahar/Yaz Koleksiyonunu sergiledi. Taylor Hill, Lameka Fox, Faretta, Birgit Kos, Charlee Fraser ve Dayana Mendoza ile birlikte gösterinin kapanışını yapan Karlie Kloss gibi dünyaca tanınmış modeller podyumda yer aldı.

Ünlü katılımcılar arasında Aktris ve Şarkıcı Victoria Justice, Pop Star Paula Abdul, Aktris Lela Loren, Aktris ve Access Hollywood sunucusu Liz Hernandez, E News sunucusu Erin Lim, Aktör ve Müzisyen Aidan Alexander, Aktris, dansçı ve model Camren Bicondova, Aktris Landry Bender, Aktris ve TV Siması Marla Maples, Rapçi/Şarkıcı Niatia ‘Lil Mama’ Kirkland, Emmy Adayı Şarkıcı/Şarkı Sözü Yazarı Addie Hamilton, Country Şarkıcısı Elizabeth Lyons, Dorinda Medley ve Brezilyalı Aktris Gabriela Dias yer aldı.

Gösteri, hazır giyim markasının Ekim 2017 tarihinde 804 Madison Avenue ve 67th Street New York City’de açılacak ABD’deki ilk amiral mağazanın açılışı düşüncesiyle gerçekleştirildi. Koleksiyonda, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesinin kültürel mirası ve folklorunu esas alındı. Bölgenin otantik ve yerli varlıkları, Ataker’in günlük ve resmi kullanım için tasarlanan giysileri, elbiseleri ve parçalarıyla birleştirildi. Renk paleti ise ağartılmamış kumaşlara vurgu yaparken büyük ölçüde beyaz, fildişi ve siyah renklerden oluştu. Defilede Madison Avenue mağazasında satılacak olan ve John Paul Ataker tarafından metalik balıkçı kordonuyla süslenerek geleneksel balıkçı botları ve çiftçi ayakkabılarının modern yorumu şeklinde tasarlanan özel ayakkabılar da yer aldı.