Konya’nın Ereğli ilçesinde, şehit annesi Menekşe Akutay, oğlunun mezar taşlarının kırıldığını ve çiçeklerinin koparıldığını söylediği Garnizon Komutanı’na şöyle isyan etti: “Çiçek iken solan oğlumun mezarına çiçek ektim, onları da kopartıyorlar. Yeter artık yaşadıklarım zoruma gidiyor.”
Ereğli ilçesinde yaşayan şehit annesi Menekşe Akutay (74), Meydanbaşı mezarlığında Çanakkale Şehitleri’ni anma etkinliğine katıldı. 1992 yılında Diyarbakır Çermik’te şehit olan oğlu Murat Akutay’ın mezarını ziyaret eden Menekşe Akutay, etkinliğe katılan İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Adem Tol’a sürekli şehitliğe gelerek mezara çiçek ektiğini fakat bu çiçeklerin koparıldığını söyleyerek şikayetini dile getirdi.
Oğlunun mezarı başında duran Türk bayrağını iki kere götürdüklerini ifade eden Menekşe Akutay, bayrağın asılı olduğu demir ve demirden yaptırdığı bayrak yıldızını da kırdıklarını ifade etti. İlçe Garnizon Komutanı yaşadıklarını anlatan Akutay, “Çiçek iken solan oğlumun mezarına çiçek ektim onları da kopartıyorlar. Yeter artık bu yaşadıklarım benim zoruma gidiyor” diye isyan etti.
Oğlunu askere gülerek eline kına yakarak gönderdiğini anlatan şehit annesi, “Acı haberi aldım. Vatan sağolsun. Sokakları ateşe veriyorlar, yıkıp yakıyorlar bizi birbirimize düşürüyorlar. Yazık değil mi? Devlete millete yapmasınlar herkes kendi kazdığı kuyuya kendi düşer inşallah” diye konuştu.
Oğlunun 5 kişi ile pusuya düştüğünü kaydeden Akutay, Türk bayrağı ile şehit oğlunun fotoğrafını eline alarak, “Bu topraklar çocuklarımızın kanı ile yoğruldu, bu bayrağa el uzatmasınlar el uzatanın elini kırarız. Murat’ım bugün sizin bayramınız, bayramınız kutlu olsun” diyerek gözyaşı döktü.
Şehit annesinin şikayeti üzerine Garnizon Komutanı Binbaşı Adem Tol da gerekenin yapılacağını söyleyerek, şehit annesini teselli etmeye çalıştı.