TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Botanik'in, dünyada dikkati çeken botanik bahçeleri arasında yer alacağını belirtti.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yıl sonunda hizmete açılması planlanan Trabzon Botanik'in, Trabzon'un marka değerlerinden biri olacağını ifade etti.

Trabzon Botanik'in dünyada dikkati çeken botanik bahçelerinden biri olacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, 103 bin metrekare büyüklüğü ve oluşturacağı ürün çeşitliliği, bölgenin bütün özelliklerini yansıtacak Trabzon Botanik'in, aynı zamanda üniversitelerin ilgili birimlerine öğretim alanı gibi hizmet edebilecek olmasıyla yükselen bir yıldız olacağına işaret etti.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hediyesi

Gümrükçüoğlu, bu büyük eserin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trabzon ve bölge illerine hediyesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Trabzon'a 30-40 yıldır botanik talep edilmesine rağmen bu güzel hizmet bu şehre kazandırılamamıştı. Trabzon Botanik, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'a ve bölgemize hediyesidir. Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakanlığı döneminde bu projeyi kendilerine arz etmemiz sonrasında, 'Bu araziyi Trabzon Büyükşehir Belediyesine tahsis ediniz. Trabzon'un önemli marka değerlerinden biri olacağından Trabzon halkına o alanı hediyeye ediyorum.' diyerek Çamoba'daki arazinin tahsisinin yapılmasını bizatihi Milli Emlak Genel Müdürlüğüne emir ve tensip etmişlerdir. Trabzon halkı adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu yılın sonunda açacağımız Trabzon Botanik ses getirecektir."