Emeklilerin ev sahibi olma hayali gerçekleşiyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), birbiri ardına hayata geçirdiği projelerle emeklileri uygun fiyatlarla kira öder gibi ev sahibi yaparken; Türkiye Emekliler Derneği de konut hamlesini hızlandırdı.

KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLMA İMKANI

Evi olmayan emekliler için TOKİ'den kira öder gibi konut alma imkanı var. TOKİ, emeklileri ev sahibi yapmak için ağırlıklı olarak 'sosyal konut projelerinden yüzde 25 kontenjan ayrılması' yöntemini uyguluyor. Bu yıl yaklaşık 25 bin emekliyi ev sahibi yapmayı hedefleyen TOKİ'nin sunduğu konutlarda taksit oranları 250 liradan başlıyor. Emeklilere, 240 aya varan vade imkanı da sunuluyor.

TALEPLERE UYGUN PROJELER

TOKİ ayrıca, emeklilerle ilgili valiliklerden gelen talepler doğrultusunda da projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Türkiye Emekliler Derneği de emeklileri bütçelerine uygun fiyat ve ödeme planıyla ev sahibi yapmak için çalışıyor. İlk projeyi Tuzla'da hayata geçiren, ardından Bursa projesinin temelini atan Türkiye Emekliler Derneği, şimdi de Ankara'da 3 proje için kolları sıvadı. Ekim'de başlanacak İncek, Göksu ve Yapracık projelerinde ev fiyatları 130 bin liradan başlayacak. Taksit ödemeleri konutların tesliminden başlayacak. Dernek, Türkiye'nin dört bir yanında emekliler için konut üretmeyi hedefliyor.

(Posta)