Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Metabolik Cerrahi ve Obezite Merkezi ile Metabolik Cerrahi Derneği'nce 26 Aralık 2015 Cumartesi günü Sheraton Otel'de düzenlenecek olan "Tip 2 Diyabet ve Metabolik Cerrahi Sempozyumu” için Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri, Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Atamed Teşhis Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri, Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen, konuşmasına 19 Kasım tarihinde menfur bir hadise sonucu görevi başındayken hayatını kaybeden Opr. Dr. Aynur Dağdemir'i anarak başladı. Esen, “Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Metabolik Cerrahi ve Obezite Merkezi ile Metabolik Cerrahi Derneği tarafından 26 Aralık 2015 tarihinde saat 14.00'te Samsun Sheraton Oteli'nde gerçekleştirilecek olan ‘Tip 2 Diyabet ve Metabolik Cerrahi Sempozyumu’ gerçekleştireceğiz. Programımızda Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi, Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al, Metabolik Cerrahi Derneği Başkanı Doç. Dr. Alper Çelik ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Aytekin Oğuz birer sunum yapacaklar. Sunumlarında, diyabetin güncel durumu, tip 2 diyabet ve metabolik sendrom, metabolik cerrahinin temel konsepti gibi konular üzerine konuşmaları olacak. Toplantımız soru önerileri, plaket sunumu ve gala yemeği ile son bulacak. Programda ayrıca hastanemizde gerçekleştirilecek olan tip 2 diyabet TB+SG metabolik cerrahi ameliyatının da videosu ayrıntılı bir şekilde akademisyenler tarafından gösterimi yapılacak” dedi.

Sempozyumun Samsun, Sinop, Tokat, Amasya, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize illerinde görev yapan dahiliye, endokrinoloji doktorları ile Samsun’da bulunan aile hekimlerinin katılımlarıyla birlikte yapılacağını ifade eden Esen, “Sempozyumda tip 2 diyabetin artık çaresinin olduğu, yüzde 90'lara varan başarılı sonuçlar alındığı ifade edilecek. İnsanlar bu hastalığı obezite ile karıştırıyor bir anlamda verilen bilgilerle buda ortadan kalkacak. Bu ameliyatın Samsun Büyük Anadolu Hastanelerinde metabolik cerrahi merkezinde son teknolojiyle başarılı bir şekilde yapıldığının bilgisini bölgemizde ve tüm Türkiye de algısının oluşmasını sağlamak. Bu sempozyumumuzda Samsun Büyük Anadolu Hastanelerinin tip 2 diyabet ve metabolik cerrahi konusunda merkez olduğu anlatılacak ve yapılan çalışmalar hakkında sunumlar yapılacak. Hastanemiz adına konuyla ilgilenen hekim arkadaşlarımızı davet ediyorum” diye konuştu.

“Tip 2 Diyabet ve Metabolik Cerrahi Sempozyumu” 26 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’te başlayacak.