BASKETBOLDA İzmir'i Lig ve Avrupa arenasında başarıyla temsil eden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, kentten yeterince destek bulamadıklarını söyledi.
Türkiye Basketbol Ligi'nde zirve yarışı veren ve ULEB Eurocup'ta tarihinde ilk kez çeyrek finale kalan Pınar Karşıyaka'ı 3 yıldır finallere taşıyan Ufuk Sarıca, "Basketbolda Avrupa'nın en prestijli ikinci organizasyonunda Rytas gibi kupa koleksiyoneri bir takımı eleyerek son 8'e kaldık. İzmir'i ulusal ve uluslararası arenada tanıtıyoruz ama hala ana sponsor Pınar ve şube yönetiminin sponsorluk katkıları dışında desteğimiz yok" dedi. En büyük katkıyı yerel yönetimlerden beklediklerini söyleyen Ufuk Sarıca, şöyle devam etti:
"Avrupa'da atladığımız her tur şube yönetiminin üzerindeki maddi külfeti artırıyor. Hem moral desteğine hem de kaynak yaratılmasına ihtiyacımız var. Eurocup'ta normalde 16 saat süren Gran Canaria deplasman yolculuğu için özel uçak tutmak zorunda kaldık ama Yaşar Holding ve şube yönetimi katkısı dışında elini cebine atan, destek açıklaması yapan çıkmadı. Oysa böyle bir tarihi deplasmana kenti yönetenler ve siyasilerle birlikte gitmemiz gerekiyordu."
SÖZLER UNUTULUDU
Pınar Karşıyaka, geçen sezon Türkiye Kupası'nı kazandıktan sonra Karşıyaka Belediyesi'nin vermeyi taahhüt ettiği primi alamadı. Belediye, ekim ayındaki Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferinin ardından yeşil kırmızılılara 120 bin TL prim dağıttı. Kulüp, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nden kararı 1.5 ay önce çıkan 500 bin TL'lik altyapı desteğini de henüz tahsil edemedi.
KANARYA SEFERİ
Türkiye Basketbol Ligi'nde Türk Telekom'u deplasmanda 83-66 yenerek 4'üncü sıradaki yerini pekiştiren Pınar Karşıyaka, yarın Herbalife Gran Canari'yla oynanacak Eurocup çeyrek final ilk maçı için İspanya'nın Kanarya Adalarına gidecek. Yeşil kırmızılılara çarşamba günü saat 22.30'da oynanacak maçta 40 taraftar ve yönetici de destek verecek.
Başantrenör Ufuk Sarıca, "Kupada 18 maçın 17'sini kazanan çok güçlü bir rakibe konuk olacağız. Elenmeyecek takım yok. Her zamanki kararlılık ve inançla 25 Mart'ta oynayacağımız rövanşa avantajlı döneceğiz" dedi.

FOTOĞRAF