Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk, darbe girişimi ile ilgili görülen davaların takipçisi olacaklarını belirterek, suçu sabit olanların en ağır cezayı almaları için gerekeni yapacaklarını kaydetti.

Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ davasına yönelik Erzincan Barosu tarafından açıklama yapıldı. Erzincan Baro Başkanı Adem Aktürk yaptığı açıklamada, "15 Temmuz 2016 tarihinde milletimizin iradesi hiçe sayılarak Fetullahçı terör örgütü tarafından kanlı bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Bu hain girişimin travmasını bizler millet olarak hala yaşamaktayız. Şehitlerimiz en değerli varlıklarını gözlerini kırpmadan, ülkemizin ve milletimizin geleceği için feda etmişlerse bize düşen görev; onların davasına sahip çıkmaktır. Bu gaye ile; devletimizin ve milletimizin yanında yer alarak katılma talebinde bulunduğumuz, Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 2017/57 esasında görülen FETÖ çatı darbe davasının 31.07.2017 tarihinde başlayan duruşmasına katıldık. Katılma talebimiz; insan haklarını savunmak ve korumak, hukukun üstünlüğünü sağlamak amacıyla 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 76’ncı maddesinden kaynaklanmaktadır. İlk gün duruşma saat 09.00’da başlayıp 22.20’de tamamlandı, bizzat duruşmaları takip ediyorum.

3. Ordu Komutanlığı darbe girişimi ile ilgili görülen davanın duruşmalarına dün başlandı. Mahkemenin planlamasına göre dava cuma akşamına kadar devam edecek, toplam 22 sanık var, 14 kişi tutuklu, 8 kişi ise tutuksuz yargılanıyor. Şu ana kadar 5 kişinin sorgusu SEGBİS sureti ile olmak üzere 14 kişinin sorgusu yapıldı, bugün 8 kişinin de bugün sorgusu tamamlanacak. Çarşamba ve perşembe tanık ifadeleri alınacak cuma günü ise genel savunmalar, tutukluluk durumları ve katılma talepleri mahkemece değerlendirilecek. Sanıkların sevk maddelerindeki suçların mağdur tarafı açıkça millettir, milletimizi temsil eden organlardır.

Erzincan Barosu olarak biz devletimizin ve milletimizin yanındayız. Milletimizin ve devletimizin bekası; bizim için her şeyin önünde gelir. Darbe davalarının sonuna kadar takipçisi olacağız. Suçu sabit olanların en ağır cezayı almaları için gerekeni yapacağız. Doğrudan milletin varlığını ortadan kaldırmaya bir teşebbüs varken teröristlere nasıl bir ceza uygun olacak bunu da irdeleyeceğiz. Vatanımız için canını feda eden tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; Gazilerimize uzun ömürler diliyorum" dedi.