SİVAS'ta Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği, obezite ile mücadele kapsamında 3 okula 50 bisiklet dağıtıldı.
Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğtim Müdürlüğü arasında yapılan okullarda fiziksel aktivitenin arttırılması işbirliği protokolü kapsamında bisiklet teslim töreni düzenlendi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda 4 Eylül, Vali Aydın Güçlü ve Yavuz Selim Ortaokulu'ne beden eğitimi derslerinde kullanılmak üzere 50 adet bisiklet verildi. Sağlık Bakanlığı'nın obezite ile mücadele konusunda önemli çalışmalar yaptığını söyleyen İl Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, bisiklet dağıtımının da bunlardan biri olduğunu belirtti. Bisiklet dağıtımlarının devam edeceğini de ifade eden Sağlam, "Bisiklet dağıtımlarına Sağlık Bakanlığı'mızın öncülüğünde belediyelerimize ve üniversitemize de vererek devam etmek istiyoruz. Bugünkü bu teslimden sonra önümüzdeki birkaç ay içerisinde diğer alımları da tamamlarsak ilk etapta üniversitemize, sonrasında yine okullara dağıtımlar sürecek. Sivas belki Konya kadar düz bir şehir değil, ama bisiklete binebileceğimiz imkanlarımızın geniş olduğunu düşündüğüm bir şehirde yaşıyoruz. İnşallah belediyemizin de öncülüğünde bisiklet yolları yapılır, genişler, bu imkanlar artar ve bu sporu yapma şansına sahip olabiliriz" dedi.
Etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve kurum kuruluş müdürleri ile çok sayıda idareci, öğretmen ve öğrenci katıldı.

FOTOĞRAFLI