BOLU (AA) - Türk Kızılayı ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) arasında geçen akademik yıl sonunda imzalanan protokol kapsamında, öğrencilere "Türk Kızılayı" dersleri veriliyor.

AİBÜ Eğitim Fakültesinde eğitim gören öğrencilere, "Topluma Hizmet Uygulamaları" adı altında verilen dersler kapsamında, hem Türk Kızılayı'nın faaliyetleri hem de yaptığı çalışmalar hakkında eğitim veriliyor.

Geleceğin öğretmenlerine Türk Kızılayı bilincini aşılamayı amaçlayan projede, uzun vadede "Kızılaycılık kültürü"nün ülke geneline daha fazla yayılması hedefleniyor.

Proje dahilinde, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde AİBÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Müzik Öğretmenliği bölümlerinin öğrencilerine ders veriliyor.

Bu kapsamda 64 öğrenci, Türk Kızılayı Bolu Yerel Afet Deposuna götürülerek, afetlerle ilgili bilgi verildi ve çadır kurma eğitimi yapıldı.

 Konuyla ilgili AA muhabirine bilgi veren Türk Kızılayı Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka, üniversite öğrencilerine yönelik eğitimin, Türk Kızılayı Genel Başkanlığı ve AİBÜ arasında imzalanan protokol kapsamında geçtiğimiz yıl başladığını anımsattı.

Bu projenin Türkiye’de ilk defa AİBÜ’de gerçekleştiğini kaydeden İka, "Bu kapsamda, dönem öncesinde belirlenen bölüm öğrencilerine Kızılay dersi veriliyor. Bu sayede hem öğrencilerin Türk Kızılay’ını tanıması hem de ileriki yaşamlarında gönüllü bir Kızılay neferi olmaları hedefleniyor" diye konuştu.