Eyüp Belediyesi "21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü" nedeniyle 40 Eyüplü down sendromlu çocuk, aileleriyle birlikte Konya’ya gönderildi.
Eyüp Belediyesi tarafından "Eyüp Sultan’dan Mevlana’ya, YHT ile Konya’ya Vuslat Yolculuğu" adı altında düzenlenen programda down sendromlu çocuklara ve ailelerine çorba ikram edildi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın uğurladığı Eyüplü 40 down sendromlu çocuk ve ailesi, otobüslerle Pendik’deki hızlı tren istasyonuna götürüldü. Çocuklar aileleriyle birlikte buradan Yüksek Hızlı Trene (YHT) binerek Konya’ya hareket etti.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Belediyesi olarak Konya Vuslat yolculuklarının bugün 7. gününde olduğunu belirterek,”Her gün 40 Eyüplü vatandaşın otobüslerle önce Pendik’e, oradan da Yüksek Hızlı Trenlerle Konya’ya götürüyoruz. Aynı gün tekrar İstanbul’a dönüyorlar” dedi. Başkan Aydın, "Çok güzel yolculuklar oluyor, çok güzel tepkiler alıyoruz. "21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü" arkadaşlarımız down sendromlu çocuklarımızla ve aileleriyle bir gezi düzenlemişler. Down Sendromlu Çocuklar projesi bizim Eyüp Belediyesi’nin yaklaşık 6 yıldan beri gerçekleştirdiği "Şeker Hayat" adındaki çok özel bir proje. Bu projede rehabilitasyona yönelik çocuklardan çok önemli sonuçlar alıyoruz" İfadelerini kullandı.
Çok güzel uygulamalar yaptıklarını ifade eden Başkan Aydın, "Uygulama ve rehabilitasyon içerisinde çocuklarımızın sosyo-kültürel etkinlikleri de yer alıyor. İşte bugünkü program bunlardan birtanesi. Onların da Konya’ya gitme arzusunu biliyorduk. Biraz önce kendileriyle görüştüm çok mutlular, çok neşeliler, heyecanlılar, onların da bu geziye katılma hakları var. Aileleriyle birlikte biz bugün toplam 40 kişiyi inşallah Konya’ya yolcu ediyoruz" şeklinde konuştu.
Çocukların Konya’da Şems-i Tebrizi ve Mevlana Hazretlerinin türbeleri ile eski eserlerin yer aldığı Selçuklular döneminden kalma tarihi camileri gezeceklerini vurgulayan başkan Aydın, çocuklara Konya’nın meşhur etli ekmeğinden ikram edecekleri hoş bir gezi olacağından bahsetti.
Bu Vuslat Yolculuğu’nun hergün devam edeceğini hatırlatan Aydın, hergün saat 06.00 gibi Eyüp Belediyesi’nin önünden Eyüplü 40 kişinin otobüslerle Pendik’e, oradan da Yüksek Hızlı Tren ile Konya’ya devam ettiğini kaydetti.
Aydın, her gün bu seferlerinin devam ettiğini hatırlatarak "Şu anda yaklaşık 10 bin vatandaşımız müracaat etti. Bu sayıyı yavaş yavaş azaltmaya çalışıyoruz" dedi.