Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan Şenlikleri başladı.
Ramazan ayının ilk günü olmasına rağmen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Ramazan Şenlikleri zengin içeriği ile Ereğlililere keyifli dakikalar yaşattı. Palyaço, hacivat-karagöz, ateş yutanın gösterileri ile özellikle çocuklar hoşça vakit geçirirken büyüklerde Ramazan ayının ilk gününün yorgunluğunu eğlenerek ve dinlenerek üzerlerinden attı. Ramazan davulcusunun manileri ile başlayan eğlence gösterisi palyaço, hacivat-karagöz ateş yutan ile devam etti. Okunan ilahiler ile Oğuz Ata Tesislerini dolduran vatandaşlara maneviyat dolu anlar yaşatıldı.
Etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, gelenek ve göreneklerin yaşatıldığı Ramazan eğlenceleri programını düzenleyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven ile organizasyonu hazırlayanlara teşekkür etti.
Belediye Başkanı Özkan Özgüven eski Ramazanları bir nebze de olsa yad edebilmek ve şehrin sosyal ve kültürel tanıtımına katkı yapmak amacıyla düzenledikleri Ramazan Şenliklerinin bu yıl da birbirinden renkli görüntülere sahne olacağını söyledi ve Ereğli halkını şenliklere katılmaya davet etti.
Ramazan şenliklerinde açılan statlarda vatandaşların büyük ilgisi ile karşılandı. Ereğli Belediyesi standı yanında çeşitli kuruluş ve esnafın açtığı statlar vatandaşların uğrak noktaları oldu.