'BELEDİYE GÖREVLİLERİ ÖLDÜRDÜ' İDDİASI
Bursa’nın Yenişehir İlçesi Çamönü Köyü yakınlarında telef edilmiş olarak bulanan 84 sokak köpeğinin belediye görevlileri tarafından zehirlendiği iddia edildi. Bu iddiayı Yenişehir ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Ercan Özel, sosyal medyadaki hesabında yazdı. Belediye görevlilerinin şırınga attığı iddia edilen bir köpeğin Öncü Sitesi önünde vatandaşlar tarafından çekildiğini belirttiği fotoğrafı paylaşan Özel, "Görüntüler dün Öncü sitesinde vatandaşlarımız tarafından çekildi" dedi. Özel, fotoğrafın altına da şu yorumu ekledi:
"Bunun hesabını kim verecek? Birisi lütfen söylesin. Güpegündüz köpek avına çıkan resmi personeller olduğu söyleniyor. Bu canlıların suçu neydi sizce? Sadece Yenişehir de yaşamak mıydı suçları? İnsanlar içme suyundan zehirlenir, hayvanlar ise iğne ile zehirlenir. Burası Bursa’nın Yenişehir ilçesi. Umarım montaj demezsiniz bu görüntülere."
BAŞKAN ÇELİK: YAPANLARIN İNSANLIĞINDAN ŞÜPHE EDİYORUZ
Yenişehir Belediye Başkanı AK Parti’li Süleyman Çelik ise köpeklerin vahşice öldürülmesinin insanlık dışı bir olay olduğunu belirterek, "Olayı haber alır almaz tüm ekiplerimiz seferber oldu. Canlı kalabilenleri yaşatmak için görevlilerimiz canla başla çalıştı. Bu olayı yapanların insanlığından şüphe ediyoruz. İddialar ise asılsız. Böyle bir şeyi nasıl yapabiliriz. Bu insanlığa sığmaz" dedi.

FOTOĞRAFLI