Viktoria Ivachyova sıradan mesleklerden daha farklı bir iş kolu yaratmış durumda. O dünyanın ilk 'profesyonel yatak ısıtıcısı'. Kimse soğuk bir yatağa girmekten hoşlanmaz. Ivachyova erkeklerin soğuk yatağını ısıtıyor ve onların rahat etmesini sağlıyor. Okuduğu kitaptaki bir karakterden ilham aldığını söyleyen Rus kadın bu iş için saatlik 65 pound (yaklaşık 298 TL) aylık ise 1350 pound (yaklaşık 6 bin 200 TL) kazanıyor.

Müşteriler yatakları ısıtılırken Ivachyova ile birlikte odada kalabiliyor. Ancak fiziksel temasta bulunmaları yasak. 21 yaşındaki kadın ödediği ücret dışında bir şey isteyen olursa panik butonuna basabiliyor ve güvenlik görevlilerini çağırabiliyor. Kadın bu görev için çağırıldıktan sonra müşterisinin uyku saatinde geliyor pijamalarılya yatakta bir saat geçiriyor. Müşteriler eğer isterse bu sürede kadınla konuşabiliyor. Ivachyova, iyi bir dinleyici olduğunu bazı erkeklerin problemlerini kendisine açtığını söylüyor. 

Ivachyova, bir gece depresif bir erkeği dinledikten sonra sabah kendisini aradığını ve "Vika sen inanılmazsın, Bu sabah uyandım ve yaşamak sevinciyle doluyum" dediğini anlatıyor. Ivachyova, müşterilerinin genellikle yalnız erkekler olduğunu ama kendisinin herkese yardım etmek istediğini eğer kadınların bu servisi talep etmesi halinde onların da yatağını ısıtabileceğini söylüyor.

HÜRRİYET