AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Engelliler Haftası dolayısıyla Korkuteli Özel Umut ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Samani, "Türkiye’de Allah’a hamdolsun, engellilerle ilgili AK Parti hükümetleri tarafından birçok kanuni düzenlemeler yapıldı. Yapılmaya da devam ediliyor" dedi.
Merkezin kurucu müdürü Bayram Serik tarafından karşılanan AK Parti Milletvekili ve adayı Hüseyin Samani, herkesin birer engelli adayı olduğunu belirterek, engellilerin yaşam hakkına saygı gösterecek şekilde, özellikle idareciler ve yerel yönetimlere iş düştüğünü söyledi. Samani, "Ne zaman ne olacağı belli olmaz. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu bunu 19 yıldır biliyorum. Benim de engelli bir oğlum var. Ben engellilerle yakınen ilgileniyorum. Faaliyetlerini önemsiyorum. Bunlar üzerinden duygu sömürüsü yapanları da Allah’a havale ediyorum.Hiç kimsenin engelli olmama diye bir garantisi yok"dedi.
Son 12 yılda engelli vatandaşlara dönük devrim niteliğinde adımlar atıldığına işaret eden Samani, şunları söyledi:
"İlk defa engellilerimizle ilgili kapsamlı düzenlemeler yapıldı. Eğitimde taşımacılık hizmetleri olmak üzere birçok eğitim kurumları oluşturuldu. Ve engelli insanlarımızın daha donanımlı hale gelmesi için çaba sarf ettik. Evde bakım hizmeti veriyoruz. Geçmişte böyle şeyler yoktu. AK Parti döneminde oldu. Ve çok şükür bunu yaptık. Her alanda aktif olarak engellilerimizi daha çok görüyoruz. Sanatta, sporda, siyasette, her alanda artık aktif görüyoruz. Bu dönemde bunlar başarıldı. İnşallah kararlı bir şekilde bunlara devam edeceğiz."
Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, asıl engelin kalplerdeki engel olduğunu belirterek, "Çözümü zor olan engel kalplerde olan engeldir, gönülde olan engeldir. Gönüllülerdeki engeli kaldırdığımız zaman, diğer engelleri kaldırmak çok kolay. Hepimiz bu anlamda engelli kardeşlerimizle aynı durumdayız. Ya bir yakınımız kendimiz olmasak bile bir yakınımız engelli ve her an bir engelli konumuna düşebiliriz. Bunlar insani durumlardır" diye konuştu.