Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisinde düzenlenen programa çok sayıda sanatçı katıldı. Toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mustafa Yıldızdoğan, “30 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin yüceliği ve Türk milletinin birliği, beraberliği için eserler veren, vermeye gayret eden bir sanatçıyım. 15 Temmuzdan sonra birliğe, beraberliğe acayip bir şekilde ihtiyacımız var. Bugün Avrupa, Bulgaristan’dan tutun İngiltere’ye kadar, Amerika’ya kadar bir olmuşken hem Türkiye Cumhuriyetini ve yüce Türk Milletini köşeye sıkıştırmak için mücadele verilirken bizim de kendi içimizde fikri düşüncüleri ve felsefeleri ne olursa olsun bir ve beraber olmak mecburiyetindeyiz. Bu birlik ve beraberlikten de inşallah 16 Nisan’da da iyi bir sonuç alarak millet ferasetini ortaya koyacaktır’’ ifadelerini kullandı.

Referandumun Cumhuriyet tarihinde bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan sinema ve tiyatro oyuncusu Şoray Uzun, “Anayasa değişikliği ve referandumla ilgili kendimce biraz bilgim var. Kendi adıma araştırmamı yaptım. Hadiseye biraz vakıfım. Oylanacak maddelerle ilgili bir sorum olmayacak. Temsil etmeye çalıştığım, onur duyduğum mesleğimle ilgili bundan sonraki süreçte sorularım olabilir. Mesleki anlamda, çalışma koşullarıyla ilgili bir iki kelam etmek isterim. Buluşmaların faydalı olacağını düşünüyorum. Önemli bir süreç, önemli bir referandum, bir dönüm noktası Cumhuriyet tarihimizde. Dolayısıyla her kanadın kendini, her alanda, her platformda kendini ifade etmesi gerekiyor. Bu da o ifadelerden bir tanesi’’ şeklinde konuştu.

Referandum sonrasında Türkiye’nin önünün açılacağını belirten İzzet Yıldızhan ise, “Çok iyi değerlendiriyorum. Referandumdan sonra Türkiye’nin önünün açılacağını düşünüyorum. Bizim o kadar çok düşmanımız var ki, ülkemizde gözü olan, onun için birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğine inanıyorum. Ve bundan tarafa oyumu kullanıyorum” diye konuştu.

 Mustafa Ceceli: ‘Evet’ diyeceğimi söyledim

Toplumun her kesimiyle temas kurmanın önemine dikkat çeken Mustafa Ceceli, “Buluşmayı çok olumlu buluyorum. Sanat camiasının düşüncelerini ve fikirlerini almaları, bu konuda beklentileri dinlemeleri bence çok önemli. Göz önünde olan insanlar olarak, eşimiz dostumuzdan tutun herkes bize bu konudaki görüşümüzü soruyor. Ben zaten ‘Evet’ diyeceğimi söyledim. Bu 18 maddeyi incelemiş biriyim. Toplumun her kesimiyle temas kurmak önemli. Bunu sadece tek tarafın değil de diğer taraflarında yapmasını isterim” dedi.