Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Osmanlı Ocakları’ını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ya da AK Parti’nin kurdurduğuyla ilgili iddiaların “hayal ötesi” olduğunu bildirdi.
Osmanlı Ocakları’nı AK Parti veya Recep Tayyip Erdoğan’ın kurdurduğuyla ilgili iddialar üzerine Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat yazılı açıklamada bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Osmanlı Ocaklarını kurdurttuğunun asla doğru olmadığını bildiren Canpolat, “Cumhurbaşkanımızın halkın sevgisinden başka hiçbir şeye asla ihtiyaca da yoktur. AK Parti Genel Merkezi ve Osmanlı Ocakları Genel Merkezi’nin açıklamaları da bu yöndedir. Birileri kasıtlı bir şekilde Osmanlı Ocakları ile AK Parti’yi ilişkilendirerek, her iki kurumu ve Cumhurbaşkanımızı zor durumda bırakmak istemektedirler. Her iki kurumun birbiriyle uzaktan yakından bir ilişkisi de yoktur. Osmanlı Ocakları dernek faaliyeti göstermekte, AK Parti ise siyasi bir partidir. Osmanlı Ocakları’nın AK Parti veya başka bir partiyle resmi veya gayri resmi ilişkisi yoktur, olmamıştır ve olmayacaktır. Bütün siyasi partilere Osmanlı Ocakları eşit mesafededir. AK Parti’nin kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Osmanlı Ocakları’nı kurdurttuğu doğru değildir. Bunu bu şekilde dile getiren paralel yapının Osmanlı Ocakları adına kurdurduğu taklit oluşumlardır. Paralel yapının Osmanlı Ocakları ismine benzer isimlerde kurdurttuğu taklit kurulmuş yapıların hedefinde olan Osmanlı Ocakları Derneği, Cumhurbaşkanımızı ve AK Parti’yi zor duruma düşürmek isteyen provokatörlerin söylemlerdir” açıklamasında bulundu.
“CUMHURBAŞKANIMIZA KARŞI İLGİMİZ ENGELLENMEK İSTENMEKTEDİR”
Canpolat, dernekleri üzerindeki iddiaların “hayal ötesi” olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımıza karşı suçlama algısı oluşturulması için Osmanlı Ocakları’nın Cumhurbaşkanımızın kurdurttuğunu, devletimizin imkanlarından faydalandırdığı, örtülü ödenekten para aktarıldığı hayal ötesidir ve art niyet taşımaktadır. Kamuoyu Osmanlı Ocakları adındaki taklit yapılardan haberdardır. Bu söylemlerin taklit Osmanlı Ocakları adında kurulmuş yapılar tarafından kasıtlı bir şekilde gündeme getirilmektedir. Osmanlı medeniyeti siyaset üstü bir kültür yasam seklidir. Bu faaliyetleri Osmanlı Ocakları’nda Osmanlı medeniyetine katkı sağlamak için yapıyoruz. Siyasete asla bulaşmayı düşünmüyoruz. Sandıkta oylarımızı AK Parti’ye kullanacak olmamız bizi AK Parti’nin veya AK Parti’nin kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurdurduğu anlamına gelmemelidir. Cumhurbaşkanımızı sevmemiz ona karsı düşkünlüğümüz bu tür iftiralar ile engellenmek istenmektedir. Paralel yapının Osmanlı Ocakları’na benzer isimlerde kurdurttuğu yapıların mahkeme kararı ile kapatılacağı söz konusudur. Hedef yine Erdoğan ve ülke istikrarıdır. AK Parti ailesi ve Osmanlı Ocakları bu konularda hassastır. AK Parti’den ve Osmanlı Ocakları’ndan da konu ile alakalı daha önce açıklamalar yapılmıştır” ifadelerini kullandı.