KAYSERİ, () - KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yapımı devam eden Kayser Lisesi Milli Mücadele Müzesi'nde incelemelerde bulundu. Türkiye'deki en özel müzelerden biri olacağı ifade edilen Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi iki ay sonra açılışa hazır hale gelecek.
Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi'ni inceleyerek Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcüman'dan çalışmaların son durumuna ilişkin bilgi aldı. Şubat ayında ziyarete açılması planlanan müze, tüm yönleriyle Kurtuluş Savaşı'nı, Anadolu'nun milli mücadeleye katkısını ve milli mücadele kahramanlarını anlatacak. Müzede elektronik uygulamalar, maketler, sergi elemanları ve canlandırmalar yer alacak.
SAKARYA ŞEHİTLERİ DE YER ALACAK
Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi'nde Sakarya Savaşı'nda şehit düşen Kayseri Lisesi son sınıf öğrencilerinin kahramanlıklarına da yer veriliyor. Müze kapsamında Kayseri Lisesi'nin tarihi de anlatılacak. Temsili olarak Kayseri Lisesi'nin bir sınıfının gösterileceği müzede liseden mezun olan ünlüler de yer alacak. Müzede ayrıca milli mücadele ve Kayseri Lisesi'ne ait anılar da dinlenebilecek.

FOTOĞRAFLI