Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Aydoğan köyünde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan 49 yaşındaki Vedat D., oğlu C.D. ile birlikte hayvanları otlattıktan sonra akşam saatlerinde evlerine geldi. Yemeğin ardından yatan Baba Vedat D. sabah kalktığında oğlunu odasında göremedi. Oğlunun hayvanları dışarı çıkarmak için ahıra gittiğini zanneden baba, bir süre sonra indiği ahırda eşeğinin de yerinde olmadığını gördü. Köyde ve bölgede oğlunu bulamayan Vedat D., jandarmayı arayarak yardım istedi. Arama çalışması başlatan ekipler, durumu çevredeki jandarma ekiplerine de bildirdi.

3 GÜNDÜR BULUNAMIYORDU
Çorum'dan eşekle evden ayrılan ve kendisinden 3 gündür haber alınamayan 14 yaşındaki C.D., evinden yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki Çankırı'da bulundu. Kentte eşeğiyle şehit turu yapan C.D. güvenlik güçleri tarafından bulunarak Çankırı Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.



HARÇLIKLARIYLA YİYECEK ALMIŞ
Çocuk Şube Ekipleri'ne teslim edilen C.D'nin Çorum'dan eşekle Çankırı'ya geldiği bildirildi. Evden ayrılırken yanına aldığı parayla yiyecek aldığı ifade edilen C.D.'nin bazı köylerde de konakladığı belirtildi.
Eşekle 3 gün devam eden seyahati Çankırı Emniyeti'nde son bulan C.D. Çankırı Çocuk Şube Ekipleri tarafından ailesine teslim edildi.

EŞEK KAMYONETLE YOLLANACAK!..
C.D.'nin eşeğinin kamyonetle Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Aydoğan köyüne gönderileceği bildirildi. Öte yandan C.D.'nin eşekli seyahati Çankırı'da birçok vatandaşın da ilgisini çekti. Bir vatandaş, C.D.'nin seyahatini kamerayla kaydetti.